Annons

Vimarhem polisanmält för städrutiner

Vimmerby Vimarhem anlitar ett städbolag som ägs av brodern till byggchefen för merparten av sina städuppdrag. Nu har en man polisanmält bolaget för jäv.

När Vimarhem beställer städning av lägenheter går uppdraget i sju av tio fall till CA städservice.

Det är ett bolag som ägs av brodern till bygg- och målerichefen Lars Sandberg. Han är i sin tur en av två på Vimarhem som gör avflyttningsbesiktningar. Vd Jan Erixon anser ändå inte att det är tal om jäv eftersom det inte är Lars Sandberg som beställer städningen, skriver Vimmerby tidning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu har rutinerna för hur städuppdragen läggs ut polisanmälts.

Annons

– I anmälan står det Vimarhem anlitat ett städbolag utan upphandling som har personliga kopplingar till anställda i bolaget. Anmälaren hävdar att det är jäv, säger Håkan Karlsson på Vimmerbypolisen till Vimmerby tidning.

Inom en vecka kommer brottssamordningscentralen i Kalmar att avgöra ifall en förundersökning ska öppnas.

Annons
Läs ocksåTrakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda"Bild visar en trappuppgång plus en helsvart silhuett av en man.
Läs också Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning” Så slipper ni bråka om stök när ni flyttar ihop: ”Spara in på egen tid” Grannar hamnar i skottlinjen för gängen: ”Tänk om någon kastar in en bomb!” Tiktok-sjärnan Auri städar hem med sopberg: "Folk lider, jag berättar deras historia"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.