Annons

Balder vill höja hyran i Göteborg

Göteborg Privatvärden Balder vill höja hyrorna med 3,8 procent för sina 3 000 hyresgäster i Storgöteborg. Det är det högsta yrkandet från bolaget på flera år.
Balderflagga
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Balder är en av Göteborgs största privatvärdar. Bostadsbolaget äger runt 3 000 lägenheter i Göteborg och dessutom hyreshus i Floda, Kungälv och Surte.

I år vill Balder höja hyrorna med ett högre belopp än på flera år, 3,8 procent. För en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor motsvarar det en ökning med 228 kronor i månaden.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Varken den kommunala Framtiden-koncernen eller de privata värdarnas ombud Fastighetsägarna GFR har kommit med lika höga yrkanden.

I förra årets hyresförhandlingar var Balder ett av de första bolagen i Göteborgsregionen att nå en överenskommelse med Hyresgästföreningen Västra Sverige.

Annons

Då hade bolaget yrkat på att få höja 2,8 procent, men höjningen stannade i slutändan på i snitt 0,7 procent. Samma yrkande och slutresultat som i 2017 års förhandlingar.

Läs ocksåSusannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta”En tvådelad bild. En text med texten skadestånd. En bild på en kvinna som tittar rakt fram.

Att det gick förhållandevis fort för parterna att bli överens i fjol var ett trendbrott efter fler år av hårda och segslitna förhandlingar.

Den 31 oktober kommer Balder och Hyresgästföreningen Västra Sverige att sätta sig vid förhandlingsbordet för första gången i höst.

Annons

LÄS MER: Här är värdarna som vill höja hyran i Västra Götaland 2019 – hela listan

Läs ocksåHyresgäst får tillbaka 100 000 kronor – värden hade tagit ut dubbel hyra i ett och ett halvt årEn man i rötblårutig skjorta står på en balkong med ena armen på räcket. Han tittar in i kameran och ser allvarlig ut. Han har mellanbrunt hår kammat åt sidan. I bakgrunden husfasader och hustak.
Fakta: Balder

Hyresvärden Balder är ett av de största privatägda bostadsbolagen i Västsverige.

I Göteborg äger företaget bland annat många lägenheter i Gamlestaden, på Smörslottsgatan vid Östra sjukhuset, Långströmsgatan på Hisingen, runt Kosmosgatan i Bergsjön samt i stjärnhusen intill Frölunda torg.

Dessutom äger Balder en stor mängd fastigheter i centrum.

Läs också Värd tog ut halv miljon i överhyra – hyresgästen Lars: "Dålig stil" Efter Hem & Hyras artikel: "Boende får ha kvar den hyra de har idag" Hyreshöjningen i juli var inte nog – nu krävs hyresgästerna på flera tusen kronor mer i månaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.