Annons

Byggboom i Nynäshamn

Nynäshamn I år börjar Nynäshamnsbostäder bygga 100 lägenheter i Nynäshamn. Men bolagets vd vill bygga ytterligare 120 lägenheter under 2013.

Nynäshamnsbostäder är i färd med att dra igång projekteringen av 100 hyreslägenheter i kvarteret Apotekaren och Telegrafen. Lägenheterna kommer att vara så kallat tillgängligt boende vilket betyder bredare dörrar och egen tvättstuga.
– Det fattas lägenheter för barnfamiljer och 60 plussare och dessa lägenheter passar båda grupperna. Det är lätt att få in både en barnvagn och en rullator genom dörrarna, säger Greger Nilsson vd i Nynäshamnsbostäder, som tror att bygget kan påbörjas i höst.

Utöver det kommer styrelsen i Nynäshamnsbostäder och Greger Nilsson att föreslå att kommunpolitikerna säger ja till att förtäta flera områden. Det handlar om 80 lägenheter på Backluravägen 5 – 30 och 40 lägenheter på Fröjas väg.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– Det skulle vara ganska lätt att bygga där om politikerna säger ja eftersom vi äger marken själva. Byggstart skulle kunna ske 2013, säger Greger Nilsson.

Annons
Läs också Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Tord och Yvonne blev sjuka i mögellägenheten – får 42 000 av värden Pensionärer blev sjuka i lägenheten – tvingades bo i husvagn Hyresgäst eldade upp grannens barnvagn och kokade "raketbränsle" på spisen Efter lägenhetsbrand - krävs på 230 000

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.