Annons

Countrysångerska åker ut från trea i Bromma: ”Hon bor i Nashville”

Nyheter Värden hävdar att sångerskan bor på andra sidan Atlanten och saknar behov av trean i Bromma. Hyresnämnden ansåg det inte bevisat att sångerskan flyttat utomlands. Men hovrätten anser att hennes uppgifter är för vaga och svävande. Dessutom har sångerskan uppehållstillstånd i USA. Nu blir hon av med hyreskontraktet.
Bromma Nashville
Foto: Hyresnämnden/Getty
Tvingas lämna bostad i Bromma. Värden anser att sångerskan bor i Nashville och inte i trean i Bromma. Hovrätten går på värdens linje och nu tvingas hon lämna ifrån sig hyresrätten.

Hon har tävlat i melodifestivalen och körat bakom såväl svenska som internationella artister. På senare år har sångerskan spenderat och jobbat alltmer tid i countryns hemstad Nashville, där hennes man bor. För mycket tid, anser hyresvärden som sagt upp hennes kontrakt till en trea på drygt 70 kvadrat i Bromma, i västra Stockholm, som hon haft sedan 2011.

Fastighetsskötaren såg inga kvinnokläder

I hyresnämnden anförde värden att sångerskan att hon under flera år hyrt ut lägenheten i andra hand med värdens tillstånd. När hon fick avslag till fortsatt andrahandsuthyrning har hon fortsatt hyra ut olovligt. Hon har dessutom, enligt hyresvärden, haft låga eller inga inkomster i Sverige de senaste åren, vilket talar för att hon inte bor i landet. Att hon skickat ett mejl där hon frågar om värden är beredd att köpa ut henne för 200 000 kronor var också en del av värdens bevisning. Liksom vittnesmål från grannar om att hyresgästen inte synts till i huset på flera år.

Värden uppger att han själv är fastigheten en till två gånger i veckan och aldrig sett till henne de senaste åren. Fastighetsskötaren säger att han inte heller sprungit på sångerskan. När han vid två tillfällen var inne i hennes lägenhet för att göra obligatorisk ventilationskontroll (OVK) släpptes han in av en man. Fastighetsskötarens uppfattning är att här bor två herrar. Några kläder eller annat som visar att här bor i kvinna såg han inte till.

Förnekar olovlig andrahandsuthyrning

Sångerskan hävdade å sin sida att trean i Bromma är hennes fasta punkt, här finns hennes tillhörigheter och här är hon folkbokförd. Jobbet som musiker innebär att hon både vistas i Sverige och utomlands. I Sverige livnär hon sig också som massageterapeut och det har hon för avsikt att fortsätta att göra. Pandemin gjorde att inkomsterna från hennes båda näringsgrenar minskat drastiskt. Numera har hon uppehållstillstånd i USA, ett så kallat Green card, och kan resa fritt mellan Sverige och USA.

Hon har hyrt ut lägenheten i andra hand med den tidigare hyresvärdens tillstånd. Den nuvarande värdens påstående om olovlig andrahandsuthyrning är felaktigt. Hon har haft inneboende. Mejlet om utköp har initierats av hyresvärden och hon har inte känt sig välkommen i sitt hem och blivit dåligt bemött av värden.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Hyresnämnden konstaterar att det är värden som har bevisbördan. Att värden och hans fastighetsskötare inte sett till sångerskan, samt att hon haft låga inkomster, är inte bevis nog för att kontraktet ska upphöra. Vittnesmålen från grannarna saknar betydelse. Därför ansåg hyresnämnden att sångerskan har rätt att ha kvar kontraktet till trean i Bromma.

”För vaga och svävande uppgifter”

Värden överklagade till hovrätten – som gör en annan bedömning. Det är framför allt uppgifterna från värd och fastighetsskötare som hovrätten ger större betydelse. Sångerskan har tidigare ansökt om att få hyra ut i andrahand, men fått avslag, hennes man bor i USA och hon har uppehållstillstånd. Det är också omständigheter som talar starkt för att hyresgästen inte bor i lägenheten.

De uppgifter som hon lämnat är för vaga och svävande, hon har till exempel inte beskrivit hur mycket hon är i USA eller vem personen som är folkbokförd i lägenheten är. Så nu ändras beslutet. Kontraktet upphör i början av december.

Läs ocksåOsäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem

Hovrättens beslut kan inte överklagas.

Annons

 

 

Läs ocksåFlyttade till London – krävde att syskonbarnen skulle få överta lägenheten

 

Läs också Sönerna slogs med kniv – mamman mister lägenheten Olovlig andrahandsuthyrning: Konstnär åker ut från Södermalmslägenhet rekordsnabbt Värdens anklagelse: Bott utomlands och hyrt ut utan tillstånd i tolv år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.