Annons

Diös tar över efter Allokton

Söderhamn Fastighetsbolaget Diös köpte innan jul de centrumfastigheter i Söderhamn, Borlänge och Falun som tidigare ägdes av Allokton. Diös vd Christer Sundin är mycket nöjd med affären.

​Diös har sitt huvudkontor i Östersund och har all sin verksamhet norr om Dalälven. När Alloktons dotterbolag som ägde de centrala fastigheterna i Söderhamn, Borlänge och Falun gick i konkurs i höstas väcktes direkt Diös intresse för att köpa dem.

Annons
– Fastigheterna passar mycket bra in i vår verksamhet och är ett bra komplement till de fastigheter vi redan äger i de tre städerna, säger Christer Sundin, vd på Diös.
Företagets fastighetsbestånd består till 90 procent av kommersiella fastigheter och resterande 10 procent är lägenheter. I det aktuella köpet ingår ett femtiotal lägenheter.
Och priset för affären, 413 miljoner kronor, är ni nöjda med det?
– Javisst, vi tycker det var ett bra pris och en bra affär. Vi är mycket nöjda, säger Christer Sundin.
 

Annons
Läs också Tips för att njuta fullt ut av din båtsemester Britt-Marie tar fighten när hyresvärden vill sälja hennes lägenhet: "Det handlar ju om människor" Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.