Annons

Förbud mot bollspel i bostadsområden i Kristinehamn

Kristinehamn I bostadsområden i Kristinehamn har bollspel förbjudits.- Det blir kaos om de samlar ihop stora lag som spelar mellan husen, säger bolagets vd Urban Eriksson.

Emil Höglund är pappa till fyra barn och bor på bostadsområdet Strand i Kristinehamn. För några veckor sedan kom ett brev i brevlådan från det kommunala bostadsbolaget Kristinehamns bostads AB.

– Det stod att de fått klagomål från andra hyresgäster och att de därför förbjuder bollspel. Jag blev så arg att jag åkte ner till dem och frågade vad de menade! De säger att det här ska vara ett barnvänligt bostadsområde: men vad är det barnvänliga i att förbjuda bollspel? Och var är det meningen att de ska de spela?

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Emil blev uppmanad att hänvisa sina barn till fotbollsplanen på andra sidan vägen.

– Men inte låter jag min treåring gå över en bilväg själv för att spela boll lite på en plan som används av skolungdomar, säger Emil Höglund.

Vd:n Urban Eriksson säger att beslutet om att införa bollförbud kom efter att flera hyresgäster klagat på bollspelet.

Annons
Läs ocksåGrannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell sonÖrebrobostäders skylt i rött och en bild på personer som representerar grannar.

– Det handlar om att få så många som möjligt att trivas i våra bostadsområden. På några ställen har vi fått gå in och förtydliga att området inte lämpar sig för bollspel.

Han säger att det främst rör sig om ett förbud i innerstadsområdena samt på området Strand där det är trångt mellan husen.

Vad händer om ett barn ändå leker med en boll?

Läs ocksåRoshan bytte bråk mot framtidsdrömmar – ska rita hus: ”Kommer göra lägenheter med lägre priser”Roshan Razas mentor jobbar på bostadsbolaget Familjebostäder. Kontakten har redan gett honom skjuts mot drömjobbet som arkitekt.

– Det är allmän lagstiftning som gäller. Föräldrarna har ansvar för sina barn och spelar de ändå får vi komma med en tillsägelse. Men det är också skillnad på om små barn på tre fyra år kastar lite boll mellan varandra eller om det är stora gäng i tio- till tolvårsåldern som spelar match mellan husen. Det är det sista vi vill förhindra. Inte bollek generellt.

Annons

Urban Eriksson säger att bolaget nu undersöker om de kan sätta upp något slags hägn där barnen kan vara och spela boll.

– Vi tycker ju att det är roligt att barn leker och spelar boll med varandra i våra bostadsområden, men det blir kaos om de spelar bland husen. De trampar ner i rabatter och stöter in i dörrar och väggar.

Läs också Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Inger och Ivar har bott mitt emot varandra i nästan 50 år: "Vi är som en stor familj"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.