Annons

Förvaltare rustar upp All Nordics fastigheter

Markaryd Nu har en förvaltare av All Nordics nedgångna fastigheter i Traryd och Strömsnäsbruk utsetts av konkursförvaltaren. Valet föll på Växjöbaserade Riab som än så länge bara hunnit med att göra en snabb besiktning av fastigheterna.
– Vår målsättning är att hyresgästerna ska få den skötsel, service och trivsel som de betalar för, säger Per-Olov Nilsson, förvaltningschef på Riab.
Arbetet kommer att bli mödosamt eftersom tillfredsställande dokumentation saknas. Men Per-Olov Nilsson hyser tillförsikt.
– Vi kan vår hyreslagstiftning och har haft en del tvångsförvaltningar innan, så det blir nog bra.
 
I första hand satsar Riab på de hyresgäster som redan bor i husen, men planen är också att rusta upp de många tomma lägenheterna för att få dem uthyrda.
– Vi tänker ta det pö om pö med de pengar vi får in. Problemet är att fastigheterna går på olja och det är extremt dyrt.
Tänker ni satsa på att byta värmesystem?
– Nej, det finns inte sådana pengar. Men snart är vintern över, då behöver vi inte lägga pengarna på olja utan kan lägga dem på hyresgästerna i stället.
Kommer ni att söka nya hyresgäster aktivt?
– Ja, kanske till och med med någon typ av lockbete. Vad det blir kan jag inte gå in på, det är inte klart än.

Annons
Läs också Tips för att njuta fullt ut av din båtsemester De ger aldrig upp kampen Konkursansökan för All Nordic lämnas in i morgon Hyresgästföreningen betalar olja ur egen ficka All Nordic i konkurs nästa vecka All Nordic har begärts i likvidation

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.