Annons

Genuin Lysekilsbo blir vd för bostadsbolaget

Lysekil Det är en äkta ortsbo som blir Lysekilsbostäders nya vd. Christina Johansson är född och uppvuxen i stan och hon brinner för sin hembygd.

Hon bor visserligen i villa mitt i centrala Lysekil, men hon säger att hon kan det där med hyresrätter, bland annat efter att i flera år jobbat som ekonomichef vid Uddevallahem. Nu känner hon sig mogen för jobbet som vd och senast vid årsskiftet lämnar hon sitt nuvarande jobb vid Uddevalla energi.

− Nuvarande vd slutar den 20 november, men Uddevalla energi har bett mig stanna kvar till årsskiftet. Så jag räknar med att vara kvar till dess.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Christina Johansson är 51 år gammal och säger att hon lockas av samhällsbyggnadsfrågor och tycker det ska bli spännande att vara med i den utvecklingen i sin hemstad.

− Dessutom tycker jag att det politiska klimatet i Lysekil är gott och Lysekilsbostäder är en bra arbetsplats, med mycket bra personal och stabil ekonomi.

Annons

Hennes första uppdrag som chef för det kommunala bostadsbolaget blir att ta sig an den långa bostadskön.

Läs ocksåLysekilsbostäder vill bygga radhuslägenheter

− Det ska finnas en kö på 4 000 personer. Vi måste kontrollera om det verkligen är så många som söker bostad, eller om det är en inaktiv kö.  Är det verkligen en så lång kö, då måste vi ta tag i det.

− Det gäller att hitta attraktiva områden, men även i områden där det går att bygga prisvärt, så att folk verkligen har råd att bo.

Annons

En annan viktig fråga hon tänker ta tag i omgående när hon tillträtt sin post, är att se över underhållet av de befintliga bostäderna.

− Jag inser att jag har en del att sätta mig in i, säger hon. Men det är en spännande utmaning och jag känner mig mogen för det nu.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.