Annons

Grannbråk granskas i rätten – 69-åring ska ha slagit flicka

Malmö Mannen störde sig på barnens fotbollsspelande på hyreshusets innergård. Nu åtalas han för att ha gett en flicka en örfil. Bakom händelsen ligger en tid av konflikter mellan grannarna.

Ett vittne såg hur 69-åringen satt och drack kaffe ute på gården. Flera barn spelade samtidigt fotboll i närheten och en 14-årig flicka blev kvar när de andra gick hem. Av någon anledning reste sig mannen upp och tog fotbollen av flickan. Hon bad att få tillbaka den och fick då en örfil.

När flickans pappa kom ut blev det stökigt. Uppgifterna går isär men vittnet berättar att kaffekopp flög i marken och att pappan skar sig i handen. Strax därefter ryckte två polispatruller ut till hyreshuset på Sofielund i Malmö.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Nu åtalas 69-åringen för misshandel efter händelsen som ska ha inträffat i slutet av maj i år. Han har erkänt brottet:

Annons

“Det var en lätt örfil. Det var med böjd arm, inte rak. Så det var liksom ingen kraft”, berättade han för polisen under förhören.

Mannen anklagade även flickan för att ha sminkat dit ett blåmärke efter örfilen, “en bluff” kallade han det. Men skadan observerades av poliserna som ryckte ut och dokumenterades senare av en läkare på akutmottagningen.

Läs ocksåRökte i sovrummet – grannar tvingades fly lågorna och katten dogEtt helt utbrunnet rum där paret nyss sovit. Fönstren har exploderat av värmen och ersatts av plywoodskivor.

Enligt uppgifter i polisens material ligger det en tid av konflikt mellan hyresgästerna bakom misshandelsfallet. Det ska ha handlat om lekande och fotbollspelande barn på gården som mannen irriterat sig på.

Annons

Både 69-åringen och flickans familj har uppgett att de har kopplat in hyresvärden MKB med klagomål på den andra parten.

Läs också Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Snackkafét knyter samman grannarna - "Språket är nyckeln till allt" Fyra generationer som skapar trivsel i bostadsområdet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.