Annons

Grannens mugg förstör nattsömnen

Ronneby En hyresgäst i Ronneby har vänt sig till hyresnämnden för att få stopp på att grannen under natten rör om med en sked i en kopp och sedan smäller ned koppen i bordet.
Foto: Annika Wallsson
En hyresgäst i Ronneby får sin nattsömn förstörd av grannens slammer med porslin.

Hyresgästen har ringt trygghetsjouren flera gånger och även vänt sig till sin hyresvärd för att få stopp på allt oväsen nattetid från grannen ovanför.

Störningarna består av ljud som låter som att grannen rör om med sked i en kopp och sedan ställer ned koppen med en hård smäll, vilket hyresgästen väcks av på nätterna. Detta skrammel och smällande av porslin har under flera månader gjort honom sömnlös. Till slut fick han nog och vände sig till hyresnämnden för att få till ett åtgärdsföreläggande.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

I hyresnämnden berättade mannen att han inte har som mål att grannen ska bli vräkt, det enda han vill är att allt oväsen på natten ska upphöra. Enligt hyresvärden har trygghetsjouren ryckt ut två gånger men har inte kunnat konstatera någon störning. Grannen ovanför har berättat till hyresvärden att han inte dricker kaffe på nätterna eller slamrar med porslin, utan han ligger och sover för att orka gå upp till jobbet på morgonen.

I hyresnämnden nådde hyresgästen och hyresvärden en förlikning. Hyresvärden ska lyssna på ljudfiler som hyresgästen har på sin mobiltelefon, som ska visa störningar, och värden ska därtill se till så att trygghetsjouren ska lyssna inne i hyresgästens lägenhet nästa gång han kontaktar dem.

Annons
Läs också Bristerna i Kenneths lägenhet fixades inte på flera månader: "Det är tröttsamt" Tog fastighetsförvaltarens nycklar – stal sedan vin från grannar Köttbullar med spik - granne tvingas flytta efter hot mot hund Kurt, 83, isolerad i över fyra månader – nu är en ny hiss på plats Uppsagd för att hunden ylar hemma i lägenheten - nu prövas fallet rättsligt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.