Annons

Hem & Hyras chefredaktör är årets Mediaamazon!

Nyheter Jaaa! Hem & Hyras chefredaktör Susanna Skarrie har utsetts till årets Mediaamazon. ”Jag känner mig otroligt glad och hedrad, säger hon”.
Hem & Hyra, Susanna Skarrie, Årets Mediaamazon
Glad pristagare. Hem & Hyras chefredaktör har utsetts till årets Mediaamazon.

Framgångarna för Hem & Hyra fortsätter. Den här gången är det Susanna Skarrie, chefredaktör på Hem & Hyra sedan starten 2007, som får priset årets Mediaamazon.

Priset är instiftat av journalisten och tv-producenten Cecilia Zadig. I juryn sitter erfarna publicister som varje år utser en kvinnlig medialedare som gjort något framstående.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Grattis Susanna!

– Stort tack! Jag är väldigt glad och stolt.

Varför är du årets Mediaamazon?
– Det är för insatserna på Hem & Hyra. Inte bara det senaste året utan över tid. Utnämningen är väldigt förknippat med Hem & Hyra. Det speglar en driven redaktion som bevakar ett underbevakat område med mod, väldigt nära hyresgästerna.

Annons
Läs ocksåHem & Hyra-redaktörer prisas för modig bevakning av viktigt områdeAnnaKarin Löwendahl och Gustaf Görfelt tilldelas Johannapengen 2021

Det här är inte första priset Hem & Hyra vinner de senaste åren. Vad är det som vi gör rätt?
– Vi skriver inte ”bara” för landets tre miljoner hyresgäster utan riktar oss till fler än så.

Du har varit chefredaktör sedan tidningen startade 2007. På vilket sätt har tidningen förändrats, tycker du?

En stor förändring var när vi beslutade oss för att börja gräva över hela hela Sverige. Det har gett ett väldigt stort genomslag. Men också när vi satsade på att att översätta artiklar till arabiska samt såklart nyhetsbrevet och den stora genomslaget digitalt med nästan 400 000 sidvisningar i veckan.

Läs ocksåHem & Hyra – nu större än någonsin tidigareHem & Hyras chefredaktör Susanna Skarrie.

Hur ska du fira?

– Jag ska fira med redaktionen och med familjen förstås. Sedan tar jag nog ledigt några dagar för att åka ner till huset i Småland och jaga fladdermöss, titta på höstfärgerna och ta ett dopp i sjön.

Annons

Priset årets Mediaamazon instiftades 2010 och är ett erkännande för nyskapande journalistiskt ledarskap med genusperspektiv.

– Susanna Skarrie är en riktig mediaamazon, som under sina 17 år som chefredaktör utvecklat Hem & Hyra till en modig och tydlig röst i en samhällsfråga som berör väldigt många och som är ständigt aktuell, säger Cecilia Zadig, juryordförande och instiftare av priset.

Juryns motivering lyder: ”Med stark integritet och ett närvarande ledarskap har Susanna Skarrie gjort Hem & Hyra till en modig röst inom bostadsjournalistiken. Under hennes sjutton år har tidningen publicerat prisbelönta granskningar och genererat växande läsarsiffror. Hennes ledarskap skapar förutsättningar för hela redaktionen att leverera samhällsviktig journalistik som kommit att skildra ett svenskt skuggsamhälle.”

Läs också Hem & Hyras granskning vinner Guldspaden Megabeskedet: Två av Hem & Hyras granskningar kan vinna guldspade! Hem & Hyras galna succéår: Två tunga priser och 85 procent fler läsare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.