Annons

Höjningen dämpas i Karlsborg

Karlsborg Hyrorna hos Karlsborgbostäder skulle gått upp 2,3 procent från årsskiftet. Nu får hyresgästerna i bolagets 400 lägenheter 2 procent i höjda hyror. – Det är en positiv markering att bolaget visar sin goda vilja, säger Hyresgästföreningens förhandlare Per Johansson.

Förra året träffades en tvåårsuppgörelse som innebär att hyrorna för 2010 skulle höjas med 2,3 procent. Höjningen slår nu inte fullt ut.

Annons
– Det visar att företaget visar hänsyn till hyresgästernas ekonomi och har gjort vad de kunnat för att lindra effekten, säger Per Johansson.
Han påpekar att det överlag varit bra diskussioner med bolaget.
– Till skillnad mot rika Skövdebostäder har de förståelse för hyresgästernas ekonomi, att vi inte mött samma viljeinriktning där är beklagligt, säger han.
Hem & Hyra har sökt Karlsborgsbostäders vd för en kommentar utan resultat.
Det kommunägda bostadsbolaget Eidar i Trollhättan rev upp ett avtal som innebar att hyrorna skulle höjas med närmare 2 procent 2010. Där blir det ingen hyreshöjning alls. 

Annons
Läs också Tips för att njuta fullt ut av din båtsemester Här har hyresförhandlingarna redan kraschat – skiljeman får sätta hyrorna Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.