Annons

Hyresgäst sägs upp efter hyresskuld på 44000 kronor

Ystad Mannen har en hyresskuld på drygt 44000 kronor – och har inte dykt upp i rätten trots att han hotats med vräkning. Nu har tingsrätten slagit fast Ystadbostäders uppsägning av kontraktet.
Foto: jorchr
Mannen dök aldrig upp i Ystads tingsrätt.

Redan i maj beslutade tingsrätten att fastställa uppsägningen av mannen som inte betalt någon hyra sedan oktober förra året. Men eftersom hyresgästen själv inte var närvarande blev det en så kallad tredskodom, med möjlighet för honom att ansöka om återvinning och inhibition – det vill säga att pröva målet igen.

Hyresgästen har begärt att få bo kvar, men dök inte upp när Ystads tingsrätt sammanträdde på nytt i augusti. Rätten har nu beslutat att mannen ska flytta. Förutom hyresskulden ska ha betala Ystadsbostäders rättegångskostnader på omkring 17 000 kronor.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester
Annons
Läs också Hyresgästen dök inte upp till förhandling - vräks Falska hantverkare oroar hyresgäster Hovrättens dom slår fast: Matos inte okej – ska inte behöva öppna fönstret vid matlagning Unik undersökning: Så har kommunala hyresvärdar chockhöjt sina parkeringsavgifter Medlem hittade känsliga brev som Hyresgästföreningen slängt: "Jag blev förvånad"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.