Annons

Hyresgäst tar strid för få behålla sin extra lägenhet: ”Behöver den till aktiehandel”

Jönköping Mannen hotas av vräkning eftersom han är skriven på en annan adress i stan. Själv menar han att han behöver en extra lägenhet för att bland annat kunna bedriva aktiehandel i lugn och ro.
Vätterhem i Jönköping vill vräka mannen med hänvisning till att han är skriven på en annan adress. Men mannen menar att han behöver en extra lägenhet för att bland annat bedriva aktiehandel.
Foto: Jenny Knutsson
Vätterhem i Jönköping vill vräka mannen med hänvisning till att han är skriven på en annan adress. Men mannen menar att han behöver en extra lägenhet för att bland annat bedriva aktiehandel.

Mannen hyr lägenheten i Jönköping sedan 2022 men har aldrig varit folkbokförd där. När hans hyresvärd, kommunala Vätterhem, upptäckte det och började undersöka saken visade det sig att han i själva verket är skriven på en bostadsrätt som ägs av hans fru.

Vätterhem har nu ansökt hos hyresnämnden om att få säga upp kontraktet. Bolaget menar, genom sitt ombud, att mannen inte har behov av lägenheten och att han hyr ut den i andra hand utan lov. Hyresvärden har fått uppgifter om att det bor andra personer i enrummaren. Några bevis för att det skulle vara så har däremot inte skickats in till nämnden i dagsläget. Sedan den förra hyresgästen flyttade ut har ingen varit skriven på lägenheten.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Mannen håller med om att han är folkbokförd tillsammans med sin familj i bostadsrätten. Men han menar att det inte stämmer att han saknar behov av hyreslägenheten. Mannen bestrider uppsägningen. Han motiverar behovet av en extra lägenhet bland annat med att han jobbar kvälls- och nattskift och därför behöver någonstans att sova där han varken stör eller störs av sina barn.

Annons

”Behöver lugn och tyst miljö”

I ett mejl till Vätterhems ombud berättar han också att han är mycket intresserad av aktiehandel och lägger mycket tid på det.

”Då behöver jag jobba i en lugn och tyst miljö utan yttre påverkan av familj och små barn”, skriver mannen bland annat.

Läs ocksåDrog egna rörledningar – orsakade vattenskador för hundratusentals kronorHyresvärdens mätningar avslöjade en vattenskada inne i väggen där kvinnan hade dragit egna rör. Själv nekar hon till anklagelserna.

Som ett tredje skäl till varför han borde få behålla lägenheten anger mannen att han hoppas att hans mamma som bor i ett annat land snart ska kunna komma och hälsa på familjen en längre period. Hon behöver då någonstans att bo.

Annons

Det blir nu upp till hyresnämnden att ta ställning till om mannens argument väger tillräckligt tungt för att han ska få behålla hyreskontraktet.

Läs också Värden har låst in familjens ägodelar – efter tre månader är läget akut: "Vi har ingenting och barnen fryser" Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Miljonbidrag ska ge guldkant till äldre – men boende undrar hur pengarna används: "Jag känner mig lurad" Susannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.