Annons

Hyresgäst tvingas betala för ej önskvärda reparationer

Östra Göinge ​Bostadsbolaget vill reparera skadorna i lägenheten, hyresgästen anser inte att skadorna är akuta och vill vänta med reparation. Ärendet blir ett fall för tingsrätten.

​I våras fick den 30-åriga kvinnan i Broby besök av en manlig bekant. Besöket urartade och mannen började slå sönder hennes lägenhet. Kvinnan tillkallade polis som forslade bort mannen från platsen. Men kvinnans otur slutade inte där.

Efter att hyresvärden, Bostads AB Klockaren, besiktigat lägenheten kunde de konstatera att en reparation av skadorna skulle kosta 10 175 kronor. Kvinnan har gått med på att betala den begärda summan men eftersom hon inte anser att skadorna i lägenheten är akuta vill hon vänta med reparation till den dag hon flyttar ut.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Detta är något som Klockaren inte går med på. De menar att det är deras ansvar att se till att samtliga lägenheter i deras bestånd är i gängse standard.

Någon medling i hyresnämnden gick inte att få till. Istället går ärendet vidare till tingsrätten.

Annons
Läs också Hyresvärd gick in i och fotograferade lägenhet – döms för hemfridsbrott Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem Hyresgäst får tillbaka 100 000 kronor – värden hade tagit ut dubbel hyra i ett och ett halvt år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.