Annons

Hyresgäst vägrar ersätta skadegörelse

Östra Göinge ​En kvinna i Broby fick sin lägenhet sönderslagen av en manlig bekant. Bostadsbolaget Klockaren kräver 10 175 kronor i ersättning av kvinnan. Hyresgästen vägrar betala för reparationerna och ärendet har blivit ett fall för hyresnämnden.

​I våras fick den 30-åriga kvinnan i Broby besök av en manlig bekant. Besöket urartade och mannen började slå sönder hennes lägenhet. Kvinnan tillkallade polis som forslade bort mannen från platsen. Men kvinnans otur slutade inte där.

Efter att hyresvärden, Bostads AB Klockaren, besiktigat lägenheten kunde de konstatera att en reparation av skadorna skulle kosta 10 175 kronor. Eftersom det hela handlar om ett brott där en person avsiktligen har förstört hennes bostad vägrar den 30-åriga kvinnan att betala för skadorna.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Bostadsbolaget menar att kvinnan är den ansvariga eftersom det var hon som frivilligt släppte in mannen i bostaden. Nu ska hyresnämnden utreda ärendet.

Annons
Läs också Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem Hyresgäst får tillbaka 100 000 kronor – värden hade tagit ut dubbel hyra i ett och ett halvt år Kvinnan satt häktad – missade förhandling och blev av med lägenheten: ”Svårt styra upp livet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.