Annons

Hyresgäster i 203 lägenheter får ny hyresvärd

Trelleborg Riksbyggen har köpt upp två fastigheter i Trelleborg. I mitten av juli tar företaget över hyresrätterna från den tidigare ägaren Brogripen.

Att köpet sker just nu och i Trelleborg har enligt Riksbyggen en del att göra med den nya tågförbindelsen för persontrafik som invigdes i vintras.

— Det här är en del av vår strategi att utöka vår portfölj av egna fastigheter. Vi köper i mellanstora städer där det finns ett långsiktigt behov av boende. Vi tror på Trelleborg som en trevlig och långsiktig bostadsort, säger Carl-Johan Hansson, chef för Riksbyggens affärsområde fastigheter.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

De 203 hyresrätterna ägdes tidigare av Brogripen och är uppdelade på två fastigheter:

  • Hälleflundran 2 i östra Trelleborg med 64 lägenheter uppdelat på sex hus.
  • Innerstaden 4:34, 139 lägenheter varav 36 som hör till ett äldreboende.

Den 15 juni får hyresgästerna formellt en ny hyresvärd när Riksbyggen får tillträde.

Annons

Vad innebär det här för hyresgästerna?

Läs också22-åring i bråk – knivhögg sin hyresvärd två gånger: "Hoppas inget påverkar kontraktet"

— De kommer inte märka av det direkt. Vi är en väletablerad fastighetsägare runt om i Sverige. I Trelleborg har vi sedan tidigare förvaltningsverksamhet åt andra fastighetsägare. Det här ska inte innebära några förändringar för hyresgästerna. I det yttre finns det en del underhåll som vi vill titta på. Men det handlar om målning som behöver åtgärdas och inte några större åtgärder vad vi kan bedöma nu, säger Carl-Johan Hansson.

Köpet innebär att Riksbyggen expanderar geografiskt i rollen av ägare då företaget tidigare inte har varit representerat på det sättet i Trelleborg. Som en konsekvens av det kommer företaget att behöva nyanställa på orten. Hur många är inte bestämt än.

Annons

— Det här är så pass mycket mer att förvalta i Trelleborg än tidigare så vi kommer behöva anställa fler medarbetare, säger Carl-Johan Hansson.

Läs ocksåGinzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!"Ginzagrundaren Hasse Haraldsson bygger hyresbostäder och får Fåglum på Västgötaslätten att frodas.
Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Miljöinspektörerna kämpar för en bättre boendemiljö Hyresvärdens krav – flytta ut om fem dagar: ”Han struntar i lagar och regler”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.