Annons

Hyresgäster i Skäggetorp får ny värd

Linköping Omkring 2 500 hyresgäster i Skäggetorp i Linköping får en ny hyresvärd, bostadsbolaget Willhem. Erik Malmberg, kommunikatör på Hyresgästföreningen, hoppas att det blir en långsiktig ägare, för hyresgästernas skull.

​Säljare är den kritiserade hyresvärden Acta. Köpare är det nystartade bostadsbolaget Willhem, som ägs av en av Sveriges största pensionsfonder, Första AP-fonden. Willhem betalar drygt sju miljarder kronor.

– Det vill till att man har fått köpa lägenheterna tillräckligt billigt för att ha råd med den upprustning som behövs, när man samtidigt ska leverera avkastning till fonden, säger Erik Malmberg.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Husen har haft mellan fem och tio olika ägare och förvaltare de senaste 20 åren. De många ägarbytena har, menar Erik Malmberg, troligen bidragit till att en del lägenheter inte underhållits ordentligt. Trots det är han försiktigt positiv till det faktum att husen nu byter ägare ytterligare en gång.

Annons

– Om det blir en långsiktig ägare är det generellt sett bra. Mer än så går inte att säga i dagsläget.

Willhems vd Mikael Granath har tidigare sagt till Hem & Hyra att bolaget ska sköta all förvaltning, ända ner till fastighetsskötarnivå, på egen hand. Enligt tidningen Corren innebär det att Graflunds, som i dag sköter underhållet av de aktuella lägenheterna, får lägga ner sitt kontor i Skäggetorp.

Annons
Läs ocksåHyrorna klara för 1 000 lägenheter hos privatvärd

Affären, som formellt genomförs vid årsskiftet, omfattar totalt drygt 11 000 lägenheter på flera orter i landet.

Läs också Rosie drabbades av grannens vattenskada Uppgifter: Fastighetsköp i Hammarkullen blir inte av Sabah skördar närodlat i miljonprogrammet Hyresvärd besiktigar tak efter olycka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.