Annons

Hyresgäster kritiserar brevet från Rivella

Avesta Det brev som Rivella skickade till sina hyresgäster i helgen har väckt känslor. "Aggressivt och obehagligt", säger en av dem Hem & Hyra talat med.
Rivella byter ägare och den tvångsförvaltning som gällt från juni hävs av hyresnämnden i oktober. Hyresgästföreningen önskar nya ägaren Waterhouse lycka till. Foto: LENA MATTSSON

Många av Rivellas hyresgäster är kritiska till den senaste tidens händelser men få vill eller vågar ställa upp med sina namn. En av dem Hem & Hyra talat med känner obehag och tycker att hyresvärdens brev som delades ut i helgen är aggressivt och har en framtoning som inte passar en hyresvärd.

– Brevet innehöll svartmålning av Hyresgästföreningen och många löften om förbättring. Men vilket företag går in och köper ett lägenhetsbestånd där flera fastigheter är i så dåligt skick att de borde rivas? Det räcker inte med att tapetsera och måla om! menar hyresgästen.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Hyresgästen har bott i området sedan 1980 och varit med om flera ägarbyten och tror inte på någon förändring den här gången heller.

– Jag vill ha en stabil ägare, som inte lovar guld och gröna skogar, som inte köper fastigheterna för att de tror att de ska göra ett klipp utan jobbar långsiktigt. Jag vill känna mig trygg i mitt boende och inte som idag känna oro för att  ha ett avlopp i toaletten som inte fungerar eller att värmen ska stängas av, säger hyresgästen.

Annons

Som Hem & Hyra berättat lämnade Rivellas företrädare Christian Kirkman-Möller i brevet till hyresgästerna ut mailadresser och telefonnummer till tre av Hyresgästföreningens anställda men inga kontaktuppgifter till sig själv eller Rivella. Företagets telefon var i dag avstängd och den anställde kunde nås via en hotmailadress.

Läs ocksåElen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt"Hyresgäst framför hyreshus i Värnamo.

När Christian Kirkman-Möller i dag ringer upp Hem & Hyra säger han så här om avslutningen i brevet:

– Det skrevs i all hast men du får lämna ut min mailadress och mitt telefonnummer. Jag vill väldigt gärna att hyresgästerna kontaktar mig!

Annons
Läs också När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.