Annons

Hyresgäster tar strid mot värden

Sandviken ​ "Vi måste ju börja härja!", säger hyresgästen Anders Mosell i Österfärnebo. Anders och hans grannar är kritiska mot att hyresvärden inte skottar, mot att husen förfaller och att teveutbudet försämrats.

Det är inte första gången den danska hyresvärden K/S Sweden Real Estate Portfolio får kritik av hyresgästerna i Österfärnebo. Underhållet av tvättstugor och lägenheter är under all kritik och hittills i vinter har snöskottningen varit obefintlig.

KS/Sweden har nyligen sålt en fastighet i Sandviken och Hyresgästföreningen driver två ärenden om brister i boendet i Hyresnämnden i Sundsvall.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– Vi måste ju börja härja, vi har ju faktiskt rättigheter också som hyresgäster, säger Anders Mosell som själv försökt skotta undan det värsta runt trappor och brevlådor.

Att det inte skottats beror på att KS/Sweden inte betalat det de är skyldiga företagare på orten som skötte snöröjningen i början av året.

Annons

– Jag förstår att de inte kan jobba gratis. Men när vi ringer förvaltaren får vi aldrig tala med de ansvariga utan bara med en vaktmästare som inget kan göra, så ska det ju inte vara, säger Anders Mosell.

Läs ocksåHovrättens dom slår fast: Matos inte okej – ska inte behöva öppna fönstret vid matlagningEn äldre kvinna med förkläde och en handduk om huvudet står i ett kök där man ser en köksfläkt i bakgrunden.

Ärendehandläggare Magdalena Sandberg på Hyresgästföreningen i Gävle fick på torsdagen kontakt med Jan Andersson på Lobhelia AB i Hedemora som  representerar K/S Sweden:

– Han sa att det finns pengar avsatta till snöröjning i området i Österfärnebo. Han lovade återkomma sedan han kontrollerat vad som hänt och vi får hoppas att han gör det.

Hyresgästerna har också fått nytt tevesystem som gör att de bara kan se fem kanaler:

Annons
Läs ocksåUppsagd för att hunden ylar hemma i lägenheten - nu prövas fallet rättsligtEn tvådelarbild med en hund som ylar och en domarklubba.

– Tidigare hade vi nio kanaler och vi blev lovade 14 men det blev bara fem, suckar Anders Mosell.

Hem & Hyra skrev i våras om problemen i Österfärnebo om illa skötta tvättstugor och ruttna väggar. De bristerna har inte åtgärdats.​

Läs också Fyra månader utan möjlighet att gå ut – när värden inte ville fixa hissen blev Kurt instängd Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.