Annons

Hyresgästförening kan splittras

Hällefors ​Styrelsen i Hyresgästföreningen Bergslagen arbetar för att splittra föreningen och bilda fyra mindre.

​Vid årsmötet fattades beslutet att styrelsen för Hyresgästföreningen Bergslagen, där kommunerna Hällefors, Ljusnarsberg, Lindesberg och Nora ingår, ska arbeta för att splittra föreningen och bilda fyra mindre i stället.

Annons
– Vi hoppas få närmare till medlemmarna på det sättet, säger föreningens sekreterare Gunnar Fredriksson.
Hyresgästföreningen Bergslagen bildades för cirka tio år sedan genom att kommunernas föreningar slogs samman.
– Det fungerade bra till en början. Det här är avfolkningsbygder och vi hade haft svårt med rekryteringen till styrelserna. Men nu har det i stället blivit skevt i styrelsen eftersom vi har för få representanter från Ljusnarsberg och Lindesberg.
Tre av fyra medlemsmöten har redan hållits där styrelsen presenterar idén i de olika kommunerna och där man undersöker intresset för medlemmarna att bli aktiva och starta föreningar.
– Vi hoppas att få upp intresset. Vi har ett år på oss för vid nästa årsmöte ska vi gå till beslut.

Annons
Läs också Tips för att njuta fullt ut av din båtsemester Beslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringar Starkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg Storgöteborg mobiliserar inför valet – medlemsökning i fokus för Västra Sverige Birgittas ja räddade föreningen Hela styrelsen avstängd efter grova rasistiska och sexistiska kommentarer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.