Annons

Värd bakom Dröm Hem döms till två års fängelse för grov förskingring och grovt bokföringsbrott

Stockholm Skandalvärden har gjort sig känd för att lura bostadslösa på pengar. Nu döms kvinnan bakom flera bolag till två års fängelse och fem års näringsförbud för grov förskingring och grovt bokföringsbrott.
Skandalvärd bakom Dröm Hem döms
Foto: Getty Images/Gry Ellebjerg
Kvinnan bakom flera ökända hyresbolag döms nu till fängelse för grov förskingring och grovt bokföringsbrott.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om att kvinnan dömts för grovt penningtvättsbrott efter ett bedrägeri då hennes bolag tog emot pengar när storbolaget Sandvik blåstes i en stålaffär. Med hjälp av falska fakturor hamnade över 717 000 kronor på kvinnans konto.

Nu döms kvinnan även för grov förskingring och grovt bokföringsbrott. Enligt domen har hon bland annat använt bolaget Dröm Hem och lurat en person vid försäljningen av en bostadsrätt. Kvinnans advokat Henrik Olsson Lilja uppger att kvinnan inte är nöjd med att hon dömts och att domen kommer att överklagas till hovrätten.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Lurat bostadslösa

Hem & Hyra har tidigare berättat om kvinnans engagemang i bolag som Dröm Hem och House Online som erbjudit bostadslösa hjälp men sedan lurat dem på pengar.

Annons

Enligt polisens uppgifter har affärskvinnan bakom Dröm Hem och House Online varit inblandad i minst 69 bolag. Flera av företagen har gått i konkurs. Samtidigt har Skatteverket jagat kvinnan. Hon har åkt på skattetillägg på hundratusentals kronor som hon inte redovisat. Pengar som hon använt för sin privata konsumtion enligt myndigheten.

I Hem & Hyras tidigare granskning av kvinnans verksamhet berättade hyresgästen Robel om hur han blivit utelåst och blåst på tusentals kronor. Nyanlända Omid erbjöds att hyra en fönsterlös källare och blev lurad på pengar. Carl fick radhuset förstört vid en uthyrning och förlorade hundratusentals kronor.

Annons
Läs ocksåSkandalvärd döms för penningtvätt – tog emot Sandviks stålpengarSandvik

Läs mer om granskningen här.

Läs också Efter Hem & Hyras granskning: ”Oseriösa företag måste stoppas”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.