Annons

Inte längre något krav på tvångsförvaltning

Sundsvall Hyresgästföreningen har lagt ner sina försök att få Master Bob Collections fastigheter i Holm tvångsförvaltade. Det fanns ingen som ville förvalta dem.

​I veckan skulle det ha hållits ytterligare ett möte i Hyresnämnden angående tvångsförvaltningen, men mötet blev inställt. Enligt Hyresgästföreningen är en tvångsförvaltning inte längre aktuell.

Annons
 
Det visade sig vara svårt att hitta någon som ville gå in som förvaltare. Kontakter hade tagits med Riksbyggen men de krävde att Sundsvalls kommun ställde upp med ekonomiska garantier. Detta gjorde dock inte kommunen.
 
Bakgrunden till hotet om tvångsförvaltning var en obetald skuld. Fastighetsägarna, Master Bob Collection, hade inte betalt elräkningarna för sina fastigheter i Holm. Vilket fick till följd att E.ON hotade att stänga av all elförsörning till husen.
 
För att rädda elen uppmanade Hyresgästföreningen hyresgästerna att betala in hyrorna till föreningen i stället som i sin tur skulle ombesörja att elen blev betald. Så skedde också under hela våren.

Annons
Läs också Tips för att njuta fullt ut av din båtsemester Elen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt" När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.