Annons

Kattplågan i sandlådan avklarad

Alingsås Vad gör man om katterna skiter och kissar i sandlådan? Några hyresgäster i Alingsås tröttnade på föroreningarna och tog tag i problemet.

​Vad gör man om katterna skiter och kissar i sandlådan? Några hyresgäster i Alingsås tröttnade på föroreningarna och tog tag i problemet.
– Som det då såg ut hade jag aldrig släppt ut mina barnbarn i sandlådan. Så kunde det inte få fortsätta, säger Marianne Jonasson.

Annons
En katt innebär ofta stor glädje för sin ägare. Men olika läger om katternas vara eller inte vara i våra bostadsområden leder ibland till konflikter.
Det fick hyresgäster på Bolltorp i Alingsås uppleva. Efter snösmältningen i våras hade barnens sandlåda förvandlats till kattlåda.
– Jag är absolut ingen katthatare med det är hälsofarligt att ha det så. Som hundägare är jag noga med att plocka upp efter hunden, samma borde gälla i sandlådan.
Marianne Jonsson kontaktade fastighetsägaren, Hyresgästföreningens jurist och Alingsås miljöskyddskontor. 
Fastighetsägaren arrangerade bomöte. På mötet gavs löfte om att katterna ska hållas under uppsikt. Dessutom har kattägarna lovat plocka upp avföring från sandlådan. Och fastighetsägaren lovat att byta ut sanden.
– Vår gård är fin och här är trivsamt och mysigt. Bomötet var i en positiv anda och vi kommer fortsätta med dem, säger Marianne Jonasson.

Annons
Läs också Tips för att njuta fullt ut av din båtsemester Flera hundra cyklar rensas bort från Campus Ljus i tunneln ska öka tryggheten Förbud mot bollspel i bostadsområden i Kristinehamn Hyresvärden: Syrenerna måste bort! "Visst får man ha pool på egen täppa"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.