Annons

Klart med nya ägare hos Öbo

Örebro ​Ett Göteborgsföretag och två Örebrobaserade företag blir de nya ägarna till de Öbo-fastigheter som varit till salu under våren. Totalt tjänar Öbo 455,5 miljoner kronor på försäljningen.

​Under tisdagen presenterade Öbo de nya ägarna. Det stod klart att tre företag tar över de totalt 1 148 lägenheterna. Göteborgsbaserade företaget Förvaltnings AB Västerstaden, som även hyr ut lägenheter i Borås, Trollhättan och Vara, köper fastigheterna i Vivalla, Varberga och nordvästra Brickebacken. John Ekströms Bygg AB som förvaltar 800 lägenheter i Örebro, Nora, Kumla och Fellingsbro köper fastigheterna i sydvästra Brickebacken medan Örebroföretaget LG Söderberg Fastigheter AB blir ny ägare till husen i Oxhagen. Totalt tjänar Öbo 455,5 miljoner kronor på affärerna.
– Vi känner oss nöjda med de intressenter som vi nu skrivit avtal med. Vi är övertygade om att de nya fastighetsägarna i våra stadsdelar kommer att bidra till den positiva utveckling som är en av ambitionerna i denna affär, säger Ulf Rohlén, vd för Örebrobostäder, i ett pressmeddelande.

Annons
Enligt Hyresgästföreningens förhandlare Le-Roy Wentzel är de båda Örebroföretagen seriösa företag. Göteborgsföretaget däremot känner han inte till.
-De båda Örebroföretagen har vi förhandlingsordning med och det funkar väl som det ska. De är inga oseriösa företag, de sköter sig. Göteborgsföretaget däremot har jag ingen aning om, det har jag inte hunnit kolla än vad det är för några, säger han.
Hyresgästföreningen fortsätter strida för att Öbo ska ta tillbaka beslutet att sälja lägenheterna. Till exempel kommer hyresgäster vara med och manifestera sina åsikter på kommunens extrainsatta fullmäktigemöte den juni.
-Hittills har ju Öbo inte visat några tecken på att ändra sig. Men vi kan inte göra annat än att fortsätta kämpa. De flesta hyresgäster vill ha kvar Öbo som hyresvärd och då är det vår skyldighet att jobba med det, säger Le-Roy Wentzel.
Den 23 juni väntas Öbo:s styrelse ta det formella beslutet om försäljningen och vilka de nya ägarna blir. De nya ägarna tar över fastigheterna tidigast den 1 september

Annons
Läs också Tips för att njuta fullt ut av din båtsemester Britt-Marie tar fighten när hyresvärden vill sälja hennes lägenhet: "Det handlar ju om människor" Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Hemliga gruppen kartlägger misstänkta svartuthyrare: ”Vi måste kunna belägga med fakta om någon ljuger” De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.