Annons

Kvinna vräks av samma värd från två olika bostäder på mindre än ett halvår

Lilla Edet Först struntade kvinnan i att betala hyra för en villa i Lilla Edet. Sedan hyrde hon en lägenhet av samma värd, slutade betala hyra och hyrde ut bostaden utan lov. Nu har hyresnämnden, för andra gången, gett värden rätt att vräka kvinnan.
En kvinna i 30-årsåldern vräks av samma värd från två olika bostäder i Lilla Edet.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
En kvinna i 30-årsåldern vräks av samma värd från två olika bostäder i Lilla Edet.

I början av augusti 2022 skrev den då 28-åriga kvinnan på ett hyreskontrakt hos en privat värd med hyresrätter i Lilla Edet. Kontraktet gällde en villa med fem rum, kök och källare i utkanten av samhället. Månadshyran låg på 9 950 kronor och inledningsvis betalade kvinnan den i tid. Ett år senare började problemen. Kvinnans hyresinbetalningar upphörde. Enligt handlingar som värden skickat in till hyresnämnden kom det inte in några inbetalningar alls från september 2023 och framåt.

Tog hjälp av hyresnämnden

Värden hörde av sig med påminnelser. När de inte hjälpte ville värden säga upp kontraktet och få kvinnan avhyst. Då kvinnan gjort sig oanträffbar fick värden vända sig till hyresnämnden för att få saken avgjord. Nämnden gick på värdens linje, menade att kvinnan inte levt upp till sina skyldigheter som hyresgäst, och bestämde att kontraktet skulle sägas upp från och med den sista februari i år.

Men detta var inte det enda hyreskontrakt som kvinnan tecknat med den privata hyresvärden. Den första december 2022 skrev hon på ytterligare ett hyreskontrakt. Denna gång för en lägenhet med tre rum och kök och en hyra på 6 997 kronor i månaden i centrala Lilla Edet. Även här slutade kvinnan att betala hyra. Enligt värden kom det inte in någon hyra alls från och med augusti 2023. Dessutom upptäckte värden att kvinnan olovligen hyrt ut lägenheten till en, för värden, okänd man.

Annons
Skuld på över 125 000 kronor

Inte heller den här gången hjälpte värdens påminnelser. Så värden vände sig till hyresnämnden och fick återigen rätt. Skulderna för de uteblivna hyresinbetalningarna uppgick nu till drygt 125 000 kronor.

När Hem & Hyra frågar värden hur det kom sig att man låtit samma kvinna hyra två olika bostäder i Lilla Edet blir svaret att kvinnan och hennes man drev företag. De skulle bo i den ena bostaden och använda den andra som utgångspunkt för sin affärsverksamhet. Värden berättar vidare att kvinnan nu är försvunnen men att man hoppas kunna driva in skulden med hjälp av inkassoföretag.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester
Läs också Värdarnas motdrag: En enda person ska avgöra hyrorna för 28 000 hushåll Stopp i toan inte värdens fel: ”hyresgästen använder för mycket papper” Hyrde ut och lämnade landet – klättrade sedan in genom fönstret Här är hyresgästernas största problem – vanliga frågan i topp: "Många är oroliga" Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.