Landskronahem blir granne med hyresgästerna på Karlslund
Hur kom ni fram till att flytta tillbaka till Karlslund?
– Vi har ett av våra största projekt där och vi återetablerar oss. Vi flyttade därifrån i samband med branden och flyttade till Västra Fäladen. Där var det mycket vakanser bland lokalerna. Nu har detta område utvecklats och vi flyttar vidare, säger Landskronahems vd Mikael Forsberg.
Vad kommer flytten att betyda för området?
– Vi kommer närmare våra hyresgäster och vårt stora utvecklingsprojekt och hyresgästerna får närhet till oss. Av våra 2 700 lägenheter ligger cirka 700 här. Vi bidrar också till stadsutvecklingen. När det fungerar bra här kanske vi flyttar vidare.
Med tanke på brandattentatet har ni nu ett speciellt tänk kring säkerheten?
– Absolut, säkerheten är en del av projektet och inte speciellt för att det är där. Det har vi alla våra projekt. Vi känner oss trygga med att flytta dit och har en bra dialog med de som bor i området.
I slutet av oktober flyttar huvudkontoret till en tillfällig adress på Emaljgatan innan det permanenta står klart, vilket det beräknas göra efter sommaren nästa år. 25 anställda hos Landskronahem flyttar in och lika många från Landskrona kommuns fastighetsavdelning.
Förra året lade polisens nationella operativa avdelning (Noa) till Karlsund på listan över ”särskilt utsatta områden”. Dessa bostadsområden kännetecknas enligt polisen av bland annat parallella samhällsstrukturer, svårigheter för polisen att fullfölja sitt uppdrag och en befolkning som drar sig för att medverka i rättsprocesser. Idag finns totalt 23 områden på listan bland annat Rosengård i Malmö och Rinkeby/Tensta i Stockholm.