Annons

Lönsamt att leda bostadsbolag i Västsverige

Västra Götaland Västsveriges kommunala bostadstoppar tjänar bra. Nästan samtliga bolag höjer dessutom lönen för sin vd. Men Partillebo är ett undantag.

De västsvenska bostadstopparna ligger bra till. Många har månadslöner ovanför rikssnittet som är nära 80 000 kronor. På så sätt är bilden oförändrad jämfört med för två år sedan, när Hem & Hyra senast granskade vd-lönerna hos de kommunala värdarna.

Högst ligger Anders Söderman, vd för Sveriges största kommunala bostadsbolag, Poseidon. I oktober 2017 hade han en lön på 116 300 kronor i månaden. Även de andra stora kommunala värdarna i Göteborg har välavlönade vd:ar.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Göteborgsbolagen brukar dock inte toppa listan för Västsverige. Tidigare år har i stället Partillebo, med bara 3 800 lägenheter, betalat sin vd bäst i regionen. Det ändras nu. Bolagets nya vd Katarina Elfverson – som efterträtt Pär Linder på posten – har ”bara” 95 000 kronor i lön. I år höjs lönen i och för sig rejält, men det beror på att hon då också blir vd för Partilles energibolag.

Annons

Styrelseordförande Marith Hesse (M) försvarar lönenivån.
– 95 000 är ungefär i nivå med liknade tjänster. Sedan har Katarina ingen tidigare vd-erfarenhet.

Hur viktig är lönen när man rekryterar en ny vd?
– Lägre lön hade varit svårt, tror jag. Det är klart att Partillebo är ett attraktivt bolag, men många av de sökande var redan vd:ar, med lön därefter.

Annons
Läs ocksåPartillebos nya vd varnar för bostadsbubbla
Läs också Högst vd-lön hos Partillebo– störst ökning i Gårdsten Elin blev utan egen toalett sedan taket fallit ner Lindas värd försvann med lägenhetsdörren – har hyrt ut bostäder i falskt namn i flera år Undvik namnfällan på kontraktet när du tar strid om överhyra: ”Måste dubbelkolla”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.