Annons

Många oförutsedda kostnader för RoBo

Robertsfors Vattenläckor, ny belysning och mycket annat. Kommunala RoBo säger sig ha drabbats av många oförutsedda kostnader. Bolaget vill därför höja hyran med 2,9 procent nästa år.
Foto: Skärmklipp

Robertsforsbostäder, RoBo, har i dagarna hört av sig till Hyresgästföreningen med en önskan om förhandling av hyrorna 2015. I förhandlingsframställan pekar RoBo på att det finns stora behov av underhåll. Kort och gott för att det i de flesta fastigheter är ett eftersatt underhåll.

Dessutom pekar bolaget på att det dök upp flera oförutsedda kostnader. Tre fastigheter drabbades av takläckage. En omfattande vattenskada i en lägenhet, kulvertläckade och avloppsrenoveringar.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

För att försöka komma till rätta med de akuta problemen anser RoBo att hyrorna behöver höjas med 2,9 procent nästa år. Det betyder att en hyra på 5000 kronor i månaden blir 145 kronor högre.

Förhandlingarna väntas starta under november.

Annons
Läs också Robertsforsbostäder säljer lägenheter 94 miljoner skäl för förhandlingsystemet Tibrobyggen vill höja hyran med 2,2 procent Ökade kostnader bakom hyreskrav i Lysekil Eftersläntaren Leifab höjer hyran med 2,5 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.