Annons

Mer västsvenskt i rikstoppen

Halland Region västra Sverige har efter helgens stämma två representanter i Hyresgästföreningens förbundsstyrelse. Någon framgång för regionens två motioner blev det dock inte.

I helgen möttes Hyresgästföreningens högsta beslutande organ, förbundsstämman, i Visby på Gotland. 150 ombud från hela landet har avgjort hur organisationen ska jobba de närmaste två åren.

För region västra Sverige innebar helgen bland annat ökad representation i förbundsstyrelsen, Hyresgästföreningens högsta verkställande organ. Göteborgaren Martina Enghardt, 28, valdes in som ny ledamot på inrådan av valberedningen.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Bengt Svensson, 56, fick förnyat förtroende och sitter därmed kvar i förbundsstyrelsen i ytterligare två år. Han är tillika regionordförande i västra Sverige och bor även han i Göteborg.

Stämman behandlade också två motioner från region västra Sverige: en om flexibel medlemsavgift beroende på ekonomisk förmåga, och en om tydligare kontaktuppgifter på nätet.

Annons

I det första fallet valde stämman att gå på förbundsstyrelsens linje, nämligen att hellre anstränga sig för att ha en låg avgift för alla medlemmar.

Läs ocksåUnika draget: Hyresgäster strandar storförhandling – för att tvinga fram förhandling

När det gäller kontaktuppgifter skulle det enligt förbundsstyrelsen kosta över 900 000 kronor om året att genomföra föreslagna ändringar på söksajter som till exempel Eniro och Hitta.

Det ansåg även stämman var för dyrt. I stället går man på förbundsstyrelsens linje, och hänvisar till en kommande omgörning av Hyresgästföreningens egen hemsida.

Annons

Läs mer om stämman här.

Läs ocksåBeslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringarProtester mot hyreshöjande renoveringar i Bergsjön tidigare i år. Nu har Hyresgästföreningen i Västra Sverige bestämt att utse ombyggnadsansvariga i alla sina 13 föreningsområden.
Fakta: Hyresgästföreningen region västra Sverige

Ungefär 70 000 medlemmar.
Täcker 13 kommuner i Västsverige: Varberg, Kungsbacka, Mölndal, Göteborg, Öckerö, Härryda, Lerum, Partille, Ale, Kungälv, Stenungsund, Tjörn och Orust.
Indelad i 13 föreningar varav sju i Göteborg, samt ungefär 200 lokala hyresgästföreningar och ett hundratal gårdsföreningar.

Läs också Minusbudget på tio miljoner klubbad i Storgöteborg Starkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg Tio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nytt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.