Annons

Nerkylda grannar tvingades lyssna på opera hela natten

Lund Under flera års tid lät den hotfulla kvinnan lägenhetens fönster stå vidöppna dygnet runt. Det menade bostadsbolaget. Grannarna frös och ägaren oroade sig för att huset skulle ta stryk. Nu kan kvinnan tvingas flytta efter beslut i domstol.
Foto: Mariomanias/Pixabay
Sångaren på bilden förekommer inte i artikeln. Fönstret är inte heller samma som nämns.

De senaste tre åren har hyresgästerna i huset i norra Lund varit utsatta för upprepade störningar och hot. En av grannarna, en kvinna, pekas ut som ansvarig.

Under samma tidsperiod har vissa av de boende även frusit rejält. Enligt fastighetsägaren, det kommunala bostadsbolaget LKF, på grund av att kvinnan har låtit samtliga fönster i lägenheten stå vidöppna, “dygnet runt och året om”. De kringliggande lägenheterna har kylts ner och bostadsbolaget menar att skicket på fastigheten i sig har hotats av de vidöppna fönstren. Allt detta lyfte LKF när de efter att ha sagt upp kvinnans hyreskontrakt gick vidare till hyresnämnden.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

En granne vittnade i nämnden om hur det regnade in i kvinnans lägenhet och hur de öppna fönstren täcktes med is och snö. I vittnets lägenhet sjönk temperaturen till 15 grader på vintern, som en konsekvens av den konstanta vädringen. Den utpekade kvinnan ska även ha placerat en radio i ett öppet fönster och spelat opera och nyhetssändningar på högsta volym från sen kväll till tidig morgon. Andra boende i fastigheten bekräftade uppgifterna inför nämnden: “Golvet var som ett kylskåp och när det var kallt ute fick de gå med inneskor och jacka på”. Så citeras ett annat vittne i hyresnämdens beslut.

Annons

Tips: Så undviker du att störa grannarna

Nämnden menar att uppgifterna som kommit fram är trovärdiga. Störningarna, hoten och de konstant öppna fönstren innebär att kvinnan inte längre har rätt att bo kvar i sin lägenhet. Hon dök själv aldrig upp under förhandlingarna i domstolen men har meddelat att hon inte delar hyresvärdens bild, att hon inte vill flytta och att det i själva verket är hon som är utsatt för trakasserier. Kvinnan har överklagat hyresnämndens beslut till Svea hovrätt.

Annons
Läs ocksåUppsagd för att hunden ylar hemma i lägenheten - nu prövas fallet rättsligtEn tvådelarbild med en hund som ylar och en domarklubba.
Läs också Hyresgäst anklagas för vanvård efter 20 års rökning i lägenheten - får bo kvar Vardagen blev en mardröm när grannen blev psykiskt sjuk: ”Vi var på helspänn” Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp” Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.