Annons

Norrviddens förre vd anhållen

Sundsvall Norrviddens förre vd Peter Andersson har anhållits misstänkt för grov trolöshet mot huvudman. Det uppger åklagaren Göran Kvist i tidningen Fastighetsvärlden.

Flera nyhetskanaler har tidigare gått ut med uppgiften att det är Peter Andersson, fram till årsskiftet vd för Norrvidden, som anmälts för att ha tillskansat sig material och tjänster på Norrviddens bekostnad. Christer Sundin, vd för Diös, ville i går eftermiddag inte bekräfta för Hem & Hyra att det var Peter Andersson som anmälan var riktad mot. Men åklagaren Göran Kvist avslöjar nu för tidningen Fastighetsvärlden att det är han som har anhållits.

Den tidigare Norrvidden-vd:n anhölls vid lunchtid i går misstänkt för grov trolöshet mot huvudman och sitter nu i en cell på polishuset i Sundsvall. Han kan hållas fram till mitt på dagen i morgon fredag, sedan krävs en häktningsförhandling för att hålla honom kvar. Enligt Christer Sundin handlar det om sjusiffriga belopp som försvunnit från företaget.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester
Annons
Läs också Peter Andersson får skärpt straff i Norrviddenhärvan Norrviddenchef åtalad för bluffakturor på 4,5 miljoner Östersundsentrepenör ny misstänkt i Norrvidden-härvan Misstänkt miljonsvindel på Norrvidden Diös köper Norrviddens fastigheter värda sex miljarder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.