Annons

”Nu bor vi i ett källarförråd”

Stockholm Thomas Mattsson blev hemlös efter en brand i lägenheten. Brännskadan har läkt men mycket annat är fortfarande trasigt. Därför tigger han småpengar utanför Systembolaget.
Foto: Cecilia Landmark
Thomas Mattsson bor tillfälligt i ett källarförråd i Söderort.

Jag blev utkastad från min träningslägenhet. Titta här, jag blev brännskadad och har legat flera veckor på sjukhus. Vi hade köpt färgade ljuskoppar på Ikea, så tog vi de billigaste värmeljusen. Det flammade upp och jag har brännmärken på hela magen och ner mot låret. De sa att vi hade misskött oss, man är helt maktlös när det händer.

Nu bor vi i ett källarförråd i söderort. Det är en liten tant som släpper in oss och ibland kommer hon med ostsmörgåsar. Jag bor där med min tjej, hon är gravid och ska föda om bara någon vecka. Så här års kan man i och för sig sova ute. Men man får passa sig, det är lätt att bli rånad och man inte tänker sig för och veta var man ska hålla till. Man ligger på helspänn.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Jag skäms för att jag tigger, men jag gör det för att jag måste. Det är … svårt, ibland får man några kronor från dem som kommer ut från systemet. Se på alla dyra bilar, vaddå, jag har också haft BMW och Mercedes – nu sitter jag här. Och har inte pengar nog så att vi kan äta middag.

Politikerna borde satsa mer på oss som behöver. Men jag tror inte det spelar någon roll vilken regering som sitter, det blir nog ingen skillnad.

Annons
Fakta: Thomas Mattsson

Ålder: 48 år

Bor: i ett källarförråd i söderort

Gör: tigger utanför systembolaget i Slagthusområdet

Läs också ”Jag borde ha något eget nu” "Jag bor med min dotter i ett rum hos min kompis" "Jag känner en otrolig frustration" ”Jag fick fortsätta bo med mitt ex i nästan ett år efter att vi gjort slut” "Det känns fullkomligt hopplöst faktiskt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.