Annons

Oro i Rannebergen: ”Vi vill inte ha in Victoria Park”

Göteborg I fredags satt det plötsligt lappar i Rannebergens trapphus om att vissa hus kan komma att bytas bort till Victoria Park. ”Folk ringer oss, många är oroliga”, säger Camilla Liljeblad, ordförande i lokala hyresgästföreningen.
Foto: Rahim Maatoug
Camilla Liljeblad och Ann-Mari Gustafsson, lokala hyresgästföreningen Rannebergen.

LÄS MER: Kommunala lägenheter i Angered kan säljas till kritiserat bolag

Beskedet kom som en total överraskning.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– Vi hade bomöte med förvaltaren i tisdags och han sa inte ett ljud om det här, säger Ann-Mari Gustafsson, vice ordförande i LH Rannebergen.

Vare sig hon eller Camilla Liljeblad ser positivt på planerna.

– Vi vill inte ha in Victoria Park här. I Lövgärdet renoverar de lägenheterna så fort någon flyttar ut och hyrorna blir dubbelt så dyra. Men efter vad vi hört av folk som bor där är det inte lätt om man bara vill ha vanligt underhåll i sin bostad, säger Camilla Liljeblad.

Annons
Läs ocksåBritt-Marie tar fighten när hyresvärden vill sälja hennes lägenhet: "Det handlar ju om människor"En kvinna står utanför ett hus som Öbo vill sälja.

Hon har fått ta emot många samtal, både på telefon och öga mot öga när hon träffat sina grannar.

– Men vi vet inte mycket mer än dem, ingen har fått besked om vilka hus det rör. Rannebergen är stort, säger Camilla Liljeblad.

Beskedet att hyresgäster i berörda hus ska få möjlighet att byta låter bra, tycker Camilla Liljeblad och Ann-Mari Gustafsson. Men ännu bättre vore om ingen behövde flytta alls.

Läs ocksåKvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran

– Jag har pratat med massor av pensionärer. De som har bott här sedan området byggdes vill fortsätta bo i Rannebergen. Men de vill inte ha Victoria Park som värd, de vill ha Bostadsbolaget. Med ett kommunalt bolag vet man vad man har, säger Ann-Mari Gustafsson.

Nu tänker LH Rannebergen mobilisera mot beslutet, med hoppet att politikerna ska ändra sig.

Annons

–  Vi ska ha styrelsemöte ikväll. Sedan får vi se till att dra ihop folk snabbt, säger Camilla Liljeblad.

LÄS MER:

Kommunala lägenheter i Angered kan säljas till kritiserat bolag

Läs också Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Haveri för hyresförhandlingar i Göteborg – 110 000 hushåll berörs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.