Annons

Privat hyresvärd i Moheda riskerar åtgärdsföreläggande

Alvesta En hyresgäst i Moheda har vänt sig till hyresnämnden för att få till ett åtgärdsföreläggande så att hans lägenhet ska renoveras. Hyresvärden har en annan syn på saken.

Hyresgästen har bott i lägenheten i över tre år. Hela tiden har lägenheten varit i dåligt skick, enligt hyresgästen. Det handlar om fukt som ger honom allergi. Det brister i ventilationen. Över lag behöver lägenheten renoveras, enligt hyresgästen.

Han skriver till hyresnämnden att värden påbörjat renovering men att allt antingen gjorts dåligt eller så har arbetet inte avslutats. Själv lade han kakel i köket men fick ingen kompensation för det. Till råge på allt var han in i en annan likvärdig lägenhet i huset, som hade en mycket bättre standard. Ändå betalar den grannen mindre i hyra, enligt hyresgästen

Läs ocksåBristerna i Kenneths lägenhet fixades inte på flera månader: "Det är tröttsamt"Färgsläpp från tak i Kenneths lägenhet.

Hyresvärden köpte huset för ett år sedan och har en annan bild av det som hänt. I ett yttrande till nämnden skriver han att han spacklat och målat alla väggar men när allt var färdigt ville hyresgästen ha tapetserat, något som värden inte gick med på. Kökstaket är utbytt, liksom fläkt, kyl, frys, duschblandare och ytterdörr. Hyresgästen ville själv fixa kaklet i köket så då fick han göra det. Att han skulle betala mer i hyra än grannen stämmer inte heller, enligt värden.

Annons

Däremot så konstaterar hyresvärden att det finns ett behov av att byta ytterfönstren, något som värden ämnar åtgärda till sommaren.

I nästa vecka möts parterna i den aktuella lägenheten när hyresnämnden håller sitt möte på plats.

Annons
Läs ocksåKurt, 83, isolerad i över fyra månader – nu är en ny hiss på platsEn man som sitter i en rullstol vid ett bord. I bakgrunden en kvinna.
Fakta: Åtgärdsföreläggande

Åtgärdsföreläggande kan tas till om hyresvärden inte gör nödvändiga åtgärder när lägenheten är skadad, har brister i underhållet, om det finns hinder eller men i nyttjanderätten, om det finns brister i gemensamma utrymmen, exempelvis tvättstugan.

Hyresnämnden beslutar om åtgärdsföreläggande, som även kan förenas med hot om böter om inte åtgärderna är gjorda inom en viss tid.

Läs också Fyra månader utan möjlighet att gå ut – när värden inte ville fixa hissen blev Kurt instängd Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.