Annons

Protest i Örebro mot utförsäljningar

Örebro ​I eftermiddag fattar Öbo:s styrelse beslut om vilka fastigheter som bolaget ska sälja ut. Samtidigt arrangerar Socialdemokraterna i Örebro en demonstration för att protestera mot utförsäljningarna.

​Under torsdagsförmiddagen håller Örebrobostäder en presskonferens och då kommer allmänheten att få veta exakt vilka hus som kommer att få nya ägare.

Annons
Beslutet väntas fattas av Öbo:s styrelse i eftermiddag klockan 16. Samtidigt kommer demonstranter att finnas på plats utanför bolagets kontor i centrala Örebro för att protestera mot planerna, som utformats av den borgerliga majoriteten i Örebro tillsammans med Miljöpartiet.
Totalt säljer Öbo 1 500 lägenheter, främst i Varberga, Brickebacken och Vivalla.
– Många hyresgäster är nöjda med Örebrobostäder som hyresvärd. Vi tycker att det är tråkigt att människors lägenheter säljs utan att de har något att säga till om. Och vi gillar att det finns ett starkt kommunalt hyresföretag i Örebro, vi vill att Öbo ska fortsätta att vara det, säger Simon Kjellin, ombudsman för Socialdemokraterna i Örebro som är de som tagit initiativ till manifestationen.
Hyresgästföreningen har länge protesterat mot att Öbo ska sälja delar av sitt bestånd, och befarar att utförsäljningen av 1 500 lägenheter kommer att följas av fler.
-Vi tror tyvärr inte att det slutar med detta, utan snarare att det bara är början, säger Eva Sten, förtroendevald i Hyresgästföreningen i Örebro.
Hyresgästföreningen har tidigare samlat in cirka 11 000 namn som krävde en folkomröstning om utförsäljningarna, en begäran som kommunstyrelsen avslog.

Annons
Läs också Tips för att njuta fullt ut av din båtsemester Britt-Marie tar fighten när hyresvärden vill sälja hennes lägenhet: "Det handlar ju om människor" Efter miss i hyresförhandling – Svenska Hus betalar 150 000 kronor och ber hyresgästerna om ursäkt Här har hyresförhandlingarna redan kraschat – skiljeman får sätta hyrorna Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.