Annons

Raiman, 11 år, blev Årets granne

Borlänge Elvaåriga Raiman Darman på Vasagatan är Årets granne i Borlänge. Hon prisades på fredagskvällen i Hyresgästföreningens och Tunabyggens tävling.

Raiman Darman bor på Vasagatan och har gjort inte mindre än sex sidor med beskrivningar och teckningar över hur hon tycker att en lekplats ska se ut och vann i den klass som kallas Förbättring av utemiljön.
– Det är en detaljrik och konkret beskrivning av vad man ska göra och vad man inte ska göra på en lekplats. Raiman har verkligen tänkt efter, säger verksamhetsutvecklare Eva Lingvall på Hyresgästföreningen i Borlänge.
I de övriga klasserna vann Per-Arne Eriksson som bor i Skräddarbacken i Medmänsklighet och extra omtanke för att han ”alltid ställer upp och ordnar aktiviteter där alla känner sig välkomna”.

Bengt Kellerman i Jakobsgårdarna vann i klassen Ökad trygghet för sitt mångåriga arbete med att bygga upp grannsamverkan.
De som vann fick presentkort på mat för 3 000 kronor vardera. De som nominerat fick biobiljetter, diplom och blommor. Alla bjöds också på underhållning och internationellt julbord.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester
Annons
Läs också Överturism ett hot mot bostadsmarknaden: "Hyresrätter en krockkudde" Barnen utan lekplats hela sommaren – trots värdens löfte: "Har inte råd att åka iväg" Här är hyresgästernas största problem – vanliga frågan i topp: "Många är oroliga" Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.