Annons

Så får du ett maxat loppisbesök

Nyheter Hem & Hyra knackade på hos Sofie Paulsson som inrett hela sitt hem med saker hon hittat på loppisar. Här är hennes tips på en maxad skattjakt!
Sofie Paulssons önskar att fler börjar återanvända saker. Foto: Gry Berglind

Hur kom det sig att du blev en sådan passionerad sakletare?

– Det började när jag flyttade hemifrån. Jag flyttade ihop med min pojkvän och vi hade verkligen ingenting. Då började vi gå på loppisar och i samband med det startade jag en blogg om allt vi hittade.

Läs ocksåNär ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning”En man och en sopbild.

Vad är ditt bästa loppisfynd?

– Det är nog Coca-Cola-automaten från 1920-talet. Det var faktiskt vårt första köp. Vi satte den i köket och inredde resten av hemmet utifrån den.

Vad är grejen med att gå på loppis?

Läs ocksåGösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt”

– Spänningen. Jag vet aldrig vad jag ska hitta. Grejen är ju att hitta den där unika handgjorda möbeln. Gamla möbler har en annan hållbarhet än nya massproducerade. Det är dessutom bra för miljön att köpa secondhand och återanvända det som redan finns. Det är en bonus. Jag tycker om att ha saker och möbler som ingen annan har. På loppisar hittar du unik design.

Annons


SOFIES 7 BÄSTA LOPPISTIPS
1 Ha kontanter med dig.
Om du är på jakt efter något speciellt och vet hur mycket du vill lägga, ha bara med dig den summan. Då blir det lättare att pruta. Det blir ärligt när du säger: ”Men jag har inte mer än 300 kronor.”

2 Investera i en säckkärra.
Den kan du ta med dig i bilen eller ha med dig om du går på loppis i staden där du bor. Vi har transporterat skåp och rätt stora saker på vår säckkärra.

Läs ocksåMotorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"Bilden visar tre olika saker. 1. Olja hälls i en tratt som är nedstucken i en flaska. 2. En flaska med motorolja med ett rött kryss över. 3. Ett orange skåp dör man kan lägga flaskor med matfett.

3 Regnkläder.
Om du ska på en sommarloppis utomhus så ha med dig regnkläder. När det börjar regna brukar folk lämna loppisen, då gör du dina inköp i lugn och ro. Oftast ger regn ett bra prutläge. Många säljare vill bli av med sina saker snabbt.

4 Kolla stämplar.
Om du är på jakt efter en gammal möbel, titta på baksidan efter en stämpel. Man kan se på träslaget om det är gammalt. Det ska inte vara en masonitplatta.

5 Stämpel igen.
Se efter stämpel under porslin och glas. Är de från Gustavsberg eller andra svenska företag kan det vara en bra investering.

Annons

6 Internet.
Kolla upp loppisarna på nätet innan ni åker ut så att ni har senaste öppettider. Den bästa sajten är www.loppiskartan.se.

7 Tålamod.
Verka inte för intresserad, belys gärna skavanker och var ödmjuk. Bli gärna lite kompis med försäljaren. Då brukar det gå bäst att pruta!

Läs också Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.