Sandra lever för Lindängen
Sandra riktar sprejflaskan med rengöringsmedel mot skrivbordets svarta glasskiva och putsar sedan den tomma ytan med hushållspapper. Datorerna som brukade stå här är borta efter ett inbrott.
– Jag är arg men knappast förvånad. Det är ändå Lindängen, säger hon och skrattar lite uppgivet.
Balkongdörren står på glänt och släpper in fågelsång och frisk luft.
Lindängen är inte vad det har varit, tycker Sandra. Men hon hoppas att hon är på god väg att ändra det. Att det gamla centrumet där det fanns flera matbutiker, bank och post numera ligger nästan dött kan hon kanske inte göra så mycket åt. Men att kvinnor sitter isolerade hemma utan någon kontakt med samhället utanför blev hon varse när hon ville förverkliga en idé om en mötesplats för kvinnor. Då såg hon sin chans att kunna förändra något och ge tillbaka till Lindängen, som hon själv uttrycker det.
– Håret reste sig på mitt huvud när jag var ute och knackade dörr. Det var mycket värre än vad jag trodde, säger hon.
– Jag träffade helt isolerade kvinnor, misshandlade kvinnor.
Sedan dess har det gått två år och numera huserar kvinnogruppen i en lägenhet i ett höghus.
– Det finns kvinnor som inte vet skillnaden på 100 och 1 000 kronor, som aldrig har använt en bankomat eller varit på posten. Det jobbet jag gör här är jätteviktigt, säger Sandra.
Hon bor själv ett stenkast från kvinnogruppen, i en trea tillsammans med sina barn. Trots de sociala problem som finns på Lindängen älskar Sandra Al Batal sitt område.
– Jag flyttar inte härifrån. Då vinner de som förstör. Det är viktigt att vi som kan bidra till ett bättre Lindängen stannar kvar. Jag har både mina föräldrar och syskon här. Jag tänker stanna.
Ålder: 29 årBor: I en trea på Lindängen i MalmöYrke: Från början konditor och kock, nu projektledare för kvinnogruppen på Lindängen som finansieras av Hyresgästföreningen, Malmö Stad, Willhem och Stena Fastigheter. Familj: Barnen Adam, 6 år, och Aya, 4 år. Föräldrar och syskon.