Annons

Slarv med ventilationen ger vite på 40 000 kronor

Malmö Gång på gång har miljöförvaltningen påpekat den bristfälliga ventilationen i fastigheten på Seved. Eftersom ingen händer väntar nu ett vite på 40 000 kronor för hyresvärden.
Foto: Anders Paulsson
På ett flertal adresser på Seved i Malmö Siems GH AB hyra ut lägenheter till Malmö stad.

Redan i somras dömdes hyresvärden till ett vite på 10 000 kronor. Han överklagade men fick kalla handen av Mark- och miljööverdomstolen som inte gav något prövningstillstånd. Nu har hyresvärdens fortsätta slarv med ventilationen i en fastighet på Seved i Malmö lett till att miljöförvaltningen vill döma ut ytterligare vite på sammanlagt 40 000 kronor.

Hyresvärden delgavs föreläggandet redan i april i år då miljöförvaltningen krävde att värden skulle lösa ventilationen i fastigheten, annars väntade vite med 10 000 kronor för varje månad som problemen fanns kvar. Nu har tiden gått och fortfarande är ventilationen bristfällig.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

När miljöförvaltningen gjorde sin senaste inspektion i huset kunde de konstatera att brister kvarstod, även om några av problemen var åtgärdade. En del var dock inte gjort och vissa saker som värden gjort för att förbättra ventilationen var felaktigt genomförda.

Annons
Läs också Svartsjuk flickvän vägrade flytta ut – gick bärsärk i lägenheten Hyresgästföreningen kritiska efter granskning – "Går inte blunda för hur det ser ut" Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Barnfamilj vräks efter socialtjänstens miss – fyrabarnsmamman: ”Det stressar mig varje dag”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.