Annons

Söderköping kan få nytt höghus

Söderköping Ramunderstaden vill bygga på höjden på Kullborgsområdet i Söderköping. Här planeras för ett nytt hyreshus på upp till sju våningar, men byggstarten dröjer.
Foto: Jansson & Sedihn Arkitekter AB
,

Ramunderstaden i Söderköping befinner sig i byggartagen. Det kommunala bostadsbolaget har i uppdrag att bygga 20 nya hyresbostäder om året och för närvarande byggs nya radhus i kvarteret Lantmannen i södra delen av staden. Närmast förbereds för ett 80-tal nya bostäder på Vikingavallen, men redan nu skissas på nästa projekt. Ett nytt punkthus som kan skjuta i höjden på Kullborgsområdet.

–Vi tänker oss ett punkthus, ett höghus helt enkelt, med takterrass. Det ligger ju centralt och bostäderna får ju ett högt och fint läge. Målgruppen är äldre som vill flytta ur sin villa, säger Torbjörn Olsson, vd på Ramunderstaden.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Men byggplanerna befinner sig än så länge på ett tidigt skede och alla detaljer är långt ifrån klara. Bolagets satsning på Vikingavallen ska klaras av först innan höghusprojektet blir verklighet.

Annons

–Det kommer ta fem år minst innan vi är klara där. Sedan tar det här kanske ett år att bygga, så en gissning är väl att det tidigast kan stå klart om sex-sju år, förklarar Torbjörn Olsson.

Hur ser efterfrågan ut på hyresbostäder i Söderköping?

Annons
Läs ocksåHöga hus väcker känslor – professorn: ”Finns många nackdelar"collage som visar ett högt hus och en äldre stadsmiljö med låga hus.

–Det är fortsatt ett högt tryck på bostäder. Framförallt på boende med god tillgänglighet med hiss och handikappanpassning som passar en äldre målgrupp, säger han.

Läs också Hyresgäster tvingas leva med fel efter renovering: "Vi har varit helt gråtfärdiga" Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Allt Nils ägde försvann i höghusbranden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.