Annons

Stor manifestation i Lysekil mot marknadshyror

Västra Götaland Kampanjen mot marknadshyror och att få hyresgäster att verkligen gå till valurnorna för att påverka sitt boende fortsätter. I hela BohusÄlvsborg-Skaraborg har Hyresgästföreningen träffat hyresgäster både genom dörrknackning och arrangemang i bostadsområden. Och den 1 september blir det manifestation i Lysekil.
Foto: Karin Gistedt
Kampanj. Det är åtskilliga kassar med informationsmaterial om vikten av att rösta, som delas ut just nu. Och 1 september hålls en stor manifestation mot marknadshyror i Lysekil

Hyresgästens dag firas i Lysekils stadspark lördagen den 1 september. Där kommer att pratas och debatteras marknadshyror bland annat i ett ”speakers corner”. Hyresgästföreningens lokalföreningar kommer dessutom att bjuda på korv, kaffe och barnen får hoppa hoppborg. Syftet är att få människor att inse vad införande av marknadshyror skulle göra för hyresnivåerna. Satsningen ingår i en riksomfattande kampanj av Hyresgästföreningen.

Lennart Derehag, regionordförande i BohusÄlvsborg-Skaraborg, säger så här:

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– Vi upplever att massivt motstånd mot marknadshyran när vi har våra valaktiviteter, så det är ju naturligtvis kul att se att andra också är lika engagerade i kampen. Det kommer att bli en bra dag!

Annons

Vid Hyresgästföreningens lokalkontor i Vänersborg har man nu valt att  lägga all kraft på att informera hyresgäster om vikten av att rösta och också var de olika partierna står i den viktiga frågan om marknadshyror. Alla anställda jobbar nu med att dela ut information om vikten av att gå och rösta.

– Hyresgästföreningen står upp för hyresgästers rättigheter men också för att visa politiker att idén om marknadshyror är riktigt dålig, skriver Maria Hjelm.

Annons
Läs ocksåTusentals äldre hålls kvar i sitt hem mot sin vilja – Ingrid, 93: "Jag vill inte bo här ensam tills jag dör"Ryggtavlan av en person som står och tittar ut från en högt belägen balkong.

Lennart Derehag uppmanar alla att komma till Lysekil för att informera sig och för att visa vikten av att stoppa marknadshyror. Förutom lokala arrangemang kommer besökarna i Lysekil också att via länk kunna se vad som arrangeras på andra platser i landet, bland annat Stockholm.

Val 2018: Marknadshyror
Läs också Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Här mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering” "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.