Annons

Svenska Bostadsfonden undantagen i Kalmaravtal

Kalmar Svenska Bostadsfondens lägenheter ingår inte i den stora hyresuppgörelsen för privata fastighetsägare i Kalmar. Först kräver Hyresgästföreningen en åtgärdsplan.

Stortvisten om nya hyror för drygt 5 400 hyresgäster hos en rad privata fastighetsägare i Kalmar är nu löst. Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen har enats om hyreshöjningar från och med 1 april som i de flesta fall ligger runt 2,5 procent.

Men Svenska Bostadsfondens cirka 400 hyresgäster i Kalmar får vänta ytterligare på besked om eventuella hyreshöjningar. Orsaken är att Hyresgästföreningen vägrar förhandla om just dessa lägenheter innan fastighetsägaren visar hur man tänker åtgärda en rad problem som hyresgäster har påtalat.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– Det ska läggas fram en underhållsplan om jag ska diskutera vidare överhuvudtaget, konstaterar Hyresgästföreningens förhandlare Magnus Björnstedt.

Annons

Enligt Svenska Bostadsfondens fastighetschef Tord Magnusson har Fastighetsägarnas förhandlare nyligen fått del av det material som krävs för fortsatta förhandlingar.

– Han har fått uppgifter från oss när det gäller underhållsinsatser i vårt bestånd, säger Tord Magnusson.

Läs ocksåHyresgästerna har frusit i flera år – måste ha flera lager kläder

Hyresgästföreningen och Svenska Bostadsfonden hade mycket svårt att enas även om 2011 års hyror. På Jacob Smålännings gata avgjordes hyresnivån först i februari i år, ett och ett halvt år efter att förhandlingarna startade.

Annons

Inom kort möts Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen för att på nytt ta upp frågan om en framtida underhållsplan och fortsatta hyresförhandlingar för Svenska Bostadsfondens räkning.

Läs också Svenska bostadsfonden till Värnamo Sumpade andra chansen – måste flytta Kuststaden tar över 124 lägenheter i Västervik Svenska bostadsfonden köper 20 lägenheter i Åstorp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.