Annons

Tog fastighetsförvaltarens nycklar – stal sedan vin från grannar

Luleå Kvinnans grannar var bortresta. Då passade hon på att ta fastighetsförvaltarens nycklar, gå in hos grannarna och stjäla vin. Brotten fastnade på övervakningskamera och nu döms kvinnan för stöld.
En kvinna bröt sig in i ett pars lägenhet och stal vin.
Foto: Polisen och Gry Ellebjerg.
När paret var bortresta tog kvinnan huvudnyckeln och gick in i deras lägenhet för att stjäla alkohol.

Paret som bodde i lägenheten, som kvinnan alltså bröt sig in i, hade sedan tidigare misstänkt att någon hade varit inne i deras hem när de var borta.

Det kunde till exempel handla om lampor som var tända när de kom hem.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Misstanken om att någon kanske varit inne hos dem, ledde till att de installerade en övervakningskamera i lägenheten, för att se om det verkligen kunde vara så att någon gick in hos dem när de var bortresta.

Ett år efter att de satte upp övervakningskameran åkte paret på en utlandsresa till Thailand. När de var där fick de en notifikation från övervakningssystemet att det var rörelse i lägenheten. Och mycket riktigt var det någon som hade gått in i deras hem. Det var en kvinna, tillika parets granne.

Annons

Kvinnans dåvarande man var fastighetsförvaltare i huset och hade således en huvudnyckel, som kunde öppna alla lägenheter i huset.

Läs ocksåHöga hus väcker känslor – professorn: ”Finns många nackdelar"collage som visar ett högt hus och en äldre stadsmiljö med låga hus.

Låste upp lägenheten och stal vin

Hon kände till att grannarna var bortresa och i smyg tog hon huvudnyckeln, gick ut i lägenhetshuset och låste upp grannarnas lägenhet. Enligt bilder från övervakningskameran var kvinnan inne i parets lägenhet bara under en kort stund. Hon gick in med motivet att komma åt vin, sprit eller annan alkoholhaltig dryck, hittade ett vitrinskåp med flera flaskor, plockade på sig och gick ut.

Kvinnan kan i förhör med polisen inte komma ihåg vilken sorts alkohol hon kom över, men enligt paret saknades vin när de kom hem från sin resa.

Annons

När paret genom övervakningskameran upptäckte att kvinnan var i lägenheten hade de först tänkt ta tag i saken när de kom hem, men när kvinnan gick in i lägenheten även nästa dag kontaktade de polisen.

Läs ocksåSå skapade de sin kooperativa hyresrättsförening: "Det blev så bra"Engagerade. Ola Dahlgren, Anna Greta Holmgren och Åke Sandström har på olika sätt varit med och utformat, drivit och skapat boendena, i en kooperativ hyresrättsförening.

Luleå tingsrätt dömer nu kvinnan till stöld i två fall. Påföljden blir skyddstillsyn och samhällstjänst i 100 timmar. I domen uttrycker kvinnan ånger, säger att hon var väldigt berusad vid dessa tillfällen och beklagar sina handlingar. Efter brotten ska hon ha sökt stöd för sitt alkoholmissbruk, påbörjat 12-stegsprogrammet och uppger sig sedan dess vara nykter.

Läs också Värden får ändra till kallhyra trots att Lottas lägenhet är ett blåshål: "Detta kommer att bli dyrt" Hundratals fall av hot och våld mot fastighetsskötare – Henrik knivhotad: "Döden värsta scenariot" Flyttstädade i tre dagar – fick ändå en faktura på 7000 kronor: "Vi fick en chock"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.