Annons

Träffpunkt Gråbo invigs

Visby Efter fem års arbete är det dags. I dag inviger boende på området Gråbo i Visby sin träffpunkt. Officiell invigning sker på lördag.
Foto: Jenny Knutsson
I dag visas Träffpunkt Gråbo för de boende i området.

En stol och lite instrument har sparats i Folktandvårdens gamla lokaler på Gråbo. I övrigt är det inte lätt att räkna ut lokalens historia. Men i dag vänder Gråbo blad. De boende i området inviger Träffpunkt Gråbo genom en så kallad VIP-visning med överraskningar för barnen, fika och lotterier. På lördag stundar den officiella invigningen med tal av förre biskopen Lennart Koskinen.

Fem år tog det innan alla bitar landade på plats. Och om ytterligare fem år lever Träffpunkt Gråbo kvar, siar Göran Wahlqvist, ordförande i husets styrgrupp:

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– Ett av målen är att Gråbo ska kännas som ett spännande ställe att åka till. Människor som bor här har uttryckt att de inte kan göra så mycket här hemma. Kan vi erbjuda fika och olika verksamheter, till exempel studiecirklar och föreläsningar, så tror jag det här blir en plats man vill komma till, säger han.

Annons

Husets verksamhetssamordnare Mona Nylund håller med:

– Vi vill att Gråbo ska bli ett ställe man åker till, inte ett ställe man åker från.

Annons
Läs ocksåVärden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igenEn dammsugare och ett överfullt soprum.

Det bor omkring 7 000 personer i Gråboområdet och mötesplatsen har i första hand blivit möjlig genom Röda korset och Visby stadsmission. Kupans butik och fik blir något av hjärtat i lokalen som även huserar närpolis och en mängd föreningar och organisationer som precis har flyttat in.

Läs också Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Huset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig” Familjen var utan vatten i köket i 25 dagar – värden påstår att hyresgästerna har en gömd tvättmaskin Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.