Annons

Tusentals västsvenska hyresgäster riskerar högre hyror

Västra Götaland Bovista i Bergsjön, Bygg-Göta och Västerstaden är några av de värdar som vill höja hyran med mellan 1,5 och 4,25 procent i ett färskt yrkande.

Trots att det nya året snart är två veckor gammalt är förhandlingarna om 2014 års hyror ännu inte klara.

Stadsån – som agerar som förhandlingsombud åt hyresvärdarna Västerstaden, Sundbergs, Hedlunds Fastigheter, Bygg-Göta, Bovista Bergsjön, Bovista Ruduma KB, Krister Helgesson och Dahlbergs Fastigheter – vill höja hyran med mellan 1,5 och 4,25 procent. Detta enligt ett brev från Hyresgästföreningen som dimper ned på hallmattan hos berörda medlemmar idag.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Många av lägenheterna ligger i Göteborg, men också Kungälv, Varberg, Lerum, Borås, Uddevalla med flera, berörs av kraven.

Annons

Nu väntar förhandlingar mellan Stadsån och Hyresgästföreningen.

LÄS MER:

Läs ocksåÖverenskommelse med Västerstaden: Nu slipper hyresgästerna Vilda Västern-hyraMónica och Prudencia Heras tycker fortfarande att Västerstadens hyreshöjning är för hög i förhållande till underhållet, som de upplever som mycket eftersatt.

Nu finns det en rad uppgörelser som är klara för nästa års hyror i Västra Götaland. Du hittar dem här.

Annons

På andra håll i länet pågår ännu hyresförhandlingar. Här kan du läsa hur mycket hyresvärdarna vill höja hyrorna.

Läs också Förra årets hyra höjdes utan förhandling – nu strandar Västerstaden igen Lars betalar inte värdens smyghöjning: ”Det handlar om solidaritet” Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Två nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.