Annons

Tuvefalks advokat anmäls till disciplinnämnd

Stockholm Birgitta Berg fick behålla lägenheten men hotet om stämning på en halv miljon för förtal ligger kvar. Nu överväger Hyresgästföreningen att anmälahyresvärdens ombud, förre hovrättspresidenten Bertil Hübinette, till Advokatsamfundets disciplinnämnd.

Birgitta Berg i Hägersten fick behålla lägenheten. Hennes hyresvärd John Tuvefalk sa upp henne, för kanske tionde gången, men förlorade i hyresnämnden. 

– Det känns som en sten föll från mitt hjärta. Även om jag vet att de är ute i ogjort väder finns oron där – det är ändå en rättegång och allt kan hända, säger Birgitta Berg, hyresgäst på Bokbindarvägen i Hägersten.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Sammanträdet i hyresnämnden i måndags blev obehagligt. För att mildra osäkerheten krävde Hyresgästföreningens jurister att Birgitta skulle få slippa vänta på besked om hon får behålla sin lägenhet. Det blev därför en liten paus under tiden hyresnämnden fattade beslut.

– Jag satte mig i soffan utanför. Då kom Tuvefalks advokat fram och frågade ”Hur mår du, Birgitta?”. Jag blev helt paff och visste inte vad jag skulle svara, men min jurist reste sig och sa till advokaten att nu får det vara nog, nu får du gå härifrån.

När parterna kallats in och beslutet meddelades fick Birgitta Berg veta att hon får behålla lägenheten. Men hon fick också en vink om att tvisten långt ifrån är över.

Annons
Läs ocksåSvenska Bostäder tar över Tuvefalks fastigheter

– Det första advokaten sa var att han frågade om man kan lämna in en ny ansökan. De såg förvånade ut och hyresrådet sa lite mästrande att jaa, men inte på samma grunder. Det känns inte roligt, jag som jagar upp mig så lätt, suckar Birgitta Berg.

Advokaten Bertil Hübinette är tidigare hovrättspresident för Göta hovrätt och före detta generaldirektör för domstolsverket. Han har tidigare hotat Birgitta Berg med stämning för förtal om hon inte betalar en halv miljon. Tidsfristen går ut i dag. Både hotet och uppsägningen av hyresrätten kan ses som en reaktion på att Birgitta Berg visar civilkurage och står på sig, både i tidningar och rättssalar. 

Bertil Hübinette vill inte svara på några frågor utan upprepar samma fras.

Läs ocksåTuvefalk får bakläxa på förvaltningsavtal

– Jag är advokat och har tystnadsplikt.

Annons

Nu gäller det ju ditt eget agerande, vad anser du om att Hyresgästföreningen planerar en anmälan till Advokatsamfundet för brott mot god advokatsed?

– Jag har ingen kommentar.

 

Läs också Hyresvärd i Hägersten tvingas anlita förvaltare Hyresvärd i Hägersten tvingas anlita förvaltare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.