Annons

Två nya sexvåningshus byggs i Gällivare

Gällivare Lindbäcks bygger fler lägenheter åt LKAB i Gällivare
Foto: LKAB
Lindbäcks ska bygga 60 nya lägenheter i Gällivare.

Lindbäcks bygger 60 nya lägenheter åt LKAB i Gällivare centrum som allmännyttiga Top bostäder ska äga och förvalta. Det blir två huskroppar med vardera sex våningar i kvarteret Hasseln.

Chefsarkitekten Henric Munde på Lindbäcks som har ritat projektet berättar att han har inspirerats av det geografiska läget.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– Byggnaderna skapar en södervänd gård som ger en överblick av staden, i periferin skymtar man Dundret och naturen. Fasaderna på huset har vi valt med inspiration av vårvinterns glittrande snö. Vi har också valt att skapa en trygg sfär med innergårdar där grannar kan mötas. Hasseln blir ett fint kvarter i en av stadens noder som förtätar och ger liv åt Gällivare centrum, säger han i ett pressmeddelande.

LKAB:s nyproduktion av bostäder i Gällivare är en del av den samhällsomvandlingen i Malmfälten. Bygglovshandlingarna är inlämnade till Gällivare kommun och de nya bostäderna i kvarteret Hasseln planeras vara inflyttningsklara under hösten 2021, uppger Lindbäcks bygg.

Annons
Läs också Katastroffilmen skrämmer inte Kirunaborna: "Vi lever med en oro, men inte för att ramla ner i nåt hål" Mögel trots värdens åtgärdslöfte - Nadias dotter blir sjuk av lägenheten Luleå lider av växtvärk när näringslivet växer kraftigt LKAB bygger 5000 nya skyddsrumsplatser i Kiruna Fem kulturbyggnader med bostäder ska flyttas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.