Annons

Tvåårsavtal i Skövde och Karlsborg kan rivas upp

Skövde Hyresgästföreningen vill diskutera ingångna tvåårsavtal med Karlsborgs Bostäder och Skövdebostäder.

I dag har Hyresgästföreningen träffat Skövdebostäder för att diskutera tvåårsavtalet om hyror för 2010 som träffades förra året. Men det blev tvärstopp.

Annons
– Tyvärr ville inte bolaget ändra på den träffade uppgörelsen, vilket jag bara kan beklaga, säger Siv Fransson, förhandlare på Hyresgästföreningen.
Hyresgästföreningen anser att utvecklingen på bostadsmarknaden varit betydligt mer gynnsam än vid förhandlingstillfället.
– Bolagen har gjort stora vinster med låga räntor och låg inflation. Skövdebostäder är ett starkt ekonomiskt bostadsbolag och behöver inte samla pengar i ladorna, säger Siv Fransson.
Hon påpekar att tvåårsavtal ena året har fördelar för bolaget och andra gånger fördelar för hyresgästerna.
– Men i den här speciella situationen så tycker jag att alla aktörer måste vara med och lindra verkningarna.
Skövdebostäders vd Dan Sandén avstår i dag att kommentera Hyresgästföreningens utspel.
Samtal kommer även att föras med Karlsborgs Bostäder.

Annons
Läs också Tips för att njuta fullt ut av din båtsemester Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra" Kommunen vill stoppa fönsterbyte i Skövde - beslutet överklagas Frågan till hyresgästerna i Skövde: Vill ni köpa loss era lägenheter? Sälja eller inte sälja hyresrätter? - det är frågan för Skövdebostäder Städbelöning till studenter gav lyckat resultat i Skövde

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.