Annons

Tvångsförvaltning i Krylbo hävs

Avesta Rivella vann i hyresnämnden. Tvångsförvaltningen av företagets 700 lägenheter i Krylbo och Karlbo hävs.
De 700 lägenheterna i Krylbo och Karlbo har tvångsförvaltats sedan i juni. Foto: Lena Mattsson.

Som Hem & Hyra tidigare berättat i ett flertal artiklar har Rivellas nya ägare Waterhouse ansökt om att beslutet om tvångsförvaltning som hyresnämnden tog i slutet av juni ska hävas. Waterhouse menar att de betalat Rivellas skulder och dessutom byggt upp en fungerande förvaltningsorganisation på plats i Krylbo.

Hyresgästföreningens regionjurist Marie Hammerin-Söderström har hela tiden varit av en annan mening. Vid förhandlingen i hyresnämnden i Västerås 7 oktober påpekade hon att hon inte sett papper på att skulderna verkligen är betalda, att Rivellas balansräkning inte är bra, att företaget fortfarande saknar f-skattsedel och att hyresgästerna har det bättre med kommunala Gamla byn som förvaltare.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Men hyresnämnden gick alltså i och med dagens beslut på Rivellas linje och hävde tvångsförvaltningen.

Annons
Läs också Elen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt" När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.